info@aries.com.mk + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Корисна табела: Како се движат цените во Грција ова лето?

Print Friendly, PDF & Email

Цените варираат во зависност од тоа на кое туристичко место сте се упатиле, но овој водич ќе ви создаде добра финансиска слика што може да очекувате ако летувате во Грција.

korisna-tabela-kako-se-dvizat-cenite-vo-grcija-ova-leto-01.jpg

Ако сакате да заштедите или едноставно ве интересира колку скапо или евтино ќе поминете 7-10 дена во сопствен аранжман, оваа табела ќе ви помогне:

Цена на намирници од маркет (во евра)

  • Леб – 0.7 до 1
  • Млеко (1литар) – 1.10 до 1.60
  • Јајца (6) – 1 до 1.20
  • Кечап – 3 до 4
  • Масло (1 литар) – 1,60
  • Маслиново масло – 5 до 10
  • Путер – 4 до 5
  • Јогурт – 2 до 4
  • Тестенини – 1 до 2
  • Тоалет хартија – 4 до 10
  • Брашно (1 килограм) – 0,6
  • Шеќер (1 килограм) – 1
  • Фета сирење (1 килограм) – 5 до 7
  • Кашкавал (200 грама) – 3 до 4
  • Салама (1 килограм) – 7 до 16
  • Домати (1 килограм) – 1,20 до 1,50
  • Краставица (парче) – 0,5 до 0,6
  • Компир (1 килограм) – 0,75
  • Кромид (1 килограм) – 0,75 до 0,80
  • Пиперки (1 килограм) – 2 до 2,10
  • Тиквици (1 килограм) – 0,8 до 0,9
  • Јаболка (1 килограм) – 2,40
  • Праски (1 килограм) – 1,80
  • Кајсии (1 килограм) – 3 до 4
  • Вишни – 3 до 4
  • Јагоди (пакување) – 1
  • Лубеница (1 килограм) – 0,8
  • Лимон (1 килограм) – 1 до 1,10
  • Мајонез – 3 до 4
  • Сенф – 1 до 2


Цени во ресторани и кафулиња (во евра)

  • Гиро сендвич – 2 до 2,50
  • Гиро порција – 5 до 7
  • Суфлаки сендвич – 1,80 до 2,30
  • Пица – 5 до 12
  • Скара – 5 до 14
  • Риба – 6 до 60
  • Салати – 2 до 5
  • Пиво – 2 до 4,50
  • Сокови – 2 до 4,50
  • Вино – 1,5 до 22
  • Кафе – 1,70 до 4
  • Коктели – 7 до 10
  • Жестоки пијалаци – 2 до 6


Цени за реквизити на плажа (во евра)

  • Лежалки – 2,50 до 4
  • Чадори за сонце – 5 до 12
  • Душеци за дување – 3 до 10


Цени за изнајмување на возила (во евра)

  • Велосипед – 6
  • Скутер – 20 до 40
  • Баги – 60
  • Автомобил – 30 до 50
  • Превземено од www.crnobelo.mk
About the Author