info@aries.com.mk + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Основни барања за Канадска партнер виза

Print Friendly, PDF & Email

Основни барања за Канадска партнер виза

Спонзор мора да биде канадски граѓанин или постојан жител живее во Канада и да биде на возраст од најмалку 18 години. А спонзор исто така се бара да се согласи да обезбеди финансиска поддршка за нивниот брачен другар од 3 (три) години и било зависни деца до десет (10) години. Оние кои имаат претходно спонзориран роднини да дојдат во Канада може да треба да ги задоволуваат дополнителните услови за да можат да спонзорираат нивните брачен другар.

Еден брачен другар мора да е законски во брак со својот спонзор, или во ист пол или од спротивен пол брак, кој е законски важечка и призната од страна на двете канадскиот закон и законот на земјата во која се случи брак. И спонзор и сопругата се бара да исполнат дополнителни барања да аплицираат за постојан престој и мора да се подложат на здравјето и карактерот проверки. Спонзорирани брачни другари или партнери сега мора да живеат заедно во легитимен однос со нивниот спонзор за две години од денот кога ќе добие статус на постојан престој во Канада, ако тие биле во брак две години или помалку и немаат деца со нивниот спонзор.

Еден брачен другар , како и сите зависни деца, кои се дава постојан престој според категоријата на семејство ќе имаат право да живеат, работат и учат во Канада на неодредено време. Постојаниte жители  на Канада уникатен број финансиран од владата, здравствена заштита , субвенционирани образование, програми за обука, јазикот и помош за да најдат вработување. Придобивките од канадски постојан престој вклучуваат подобност за Канада пензиски план предности , старост безбедност и загарантирана дополнителен приход и можност да учествуваат во пензиските фондови , како што се регистрирани пензионирање заштеди планови ( RRSP ). Заедно со многу слободи поврзани со постојано место на живеење е способноста да се применуваат за канадско државјанство.

 

About the Author