info@aries.com.mk + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55
Print Friendly, PDF & Email

КАПАДОКИЈА
ОКТОМВРИ – 3 НОЌЕВАЊА / 4 ДЕНА
(20.10.2017 – 23.10.2017)

Кападокија-Ако постои  бајка за магична земја од глина ,веројатно ќе изгледа како Кападокија.Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилишта…..

 

 


Цена: 345 еур / 21.320 мкд


 

 4 ДЕНА / 3 НОЌИ

ПАКЕТ АРАНЖМАН  – КАПАДОКИЈА – 4 ДЕНА / 3 НОЌИ
ХОТЕЛ Кат. Лице во
1/2
Лице во
1/1 соба
3то лице
во 1/2
Бебе
(0 – 1,99год)
Дете
(6 – 11,99год)
Ramada Cappadoccia hotel
5*
345€
399€
335€
59€ 285€
Doubletree By Hilton Avanos 5* 365€ 429€ 355€ 59€ 300€
Goreme Kaya Hotel Cave 375€ 449€ N/A 59€ 309€
UC Hisar Kaya Hotel Cave 375€ 449€ N/A 59€ 309€

ОПИС
Од Скопје се поаѓа на 20 октомври во 10:55 часот со Пегасус преку Истанбул. Пристигнување во Кајсери во 18:45 часот.
Враќање на 23 октомври од Кајсери во 05:45 часот, пристигнување во Скопје во 10:15 часот преку Истанбул.

ФАКУЛТАТИВНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзии
Време
Цена по лице
Опис
Црвена тура (Класична тура)
8 часа
45€
 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Утрото прва средба со  месечевите пејзажи на Кападокија,посета на Devrent Valley .
 • Посета на Pasabag,-каде што можат да се видат уникатните  карпи во форма на печурки.
 • Организиран ручек во Аванос.
 • Посета на кермичка работилница со презентација на изработка на керамички производи.
 • Попладне посета на  Goreme,музеј на отворено,каде што можат да се видат остатоци од Вузантиска култура во камените цркви кои датираат  од 10 до 12 век
 • Посета на  Uchisar,лоциран во срцето на Кападокија ,од каде  се добива комплетен видик на Гореме,долината и селата во таа околина ,од каде се прават најубави панорамски фотографии.
 • Организирано враќање во хотел околу 17.30 часот.
Долина на розите
8 часа
45€
 • Поаѓање од хотел во 09.30 часот.Посета на  Urgup, и можност да се сретнете со семејството на познатите форми од камен мајката таткото и ќерката-официјалниот симбол на Кападокиа
 • Посета на Cavusin, место каде што во минатото живееле монаси во пештери.Ручек во ресторан.
 • Посета на некој од подземните градови,.Враќање во хотел во 17.30 часот.
Летање со балон 3 часа 105€
 • Организиран  лет со балон,и тоа во време од 04.00-07.00 часот.Цена по лице  105 еур

Во цената се вклучени следниве услуги:

 • Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до
 • Кајсери со (20 кг вклучен багаж)
 • Аеродромски такси
 • Сместување во  хотел од 5*, услуга полупансион (појадок и вечера)
 • Организиран превоз од аеродром – хотел- аеродром

Во цената не се вклучени следниве услуги:

 • Факултативни екскурзии
 • Патничко и здравствено осигурување
 • Екстра трошоци во хотел