info@aries.com.mk + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55
Траење: 3-15 дена потребни за рехабилитација
Локација: Павел Бања - Бугарија
Цена: од 37 Еур по лице на ден
Резервирај сега!
Print Friendly, PDF & Email

 

Sevtopolis Balneo & Spa Hotel 4* – Павел Бања

По неговото отворање во 2010 година, Хотел Севпополис се етаблира како атрактивен центар за сите кои бараат релаксација и одмор во комбинација со превенција на болести на локомоторниот систем.
Комбинацијата на лековити минерални води, блага клима и нејзината локација во географскиот центар на земјата нуди уникатно искуство за гостите на одморалиштето.
Малото одморалиште Павел Бања е познато по своите минерални извори и балетски третмани. Градот е сместен помеѓу Стара Планина и Средна Гора, меѓу живописната Долина Розова, исто така позната како Долина на тракиските кралеви. Одморалиштето е лесно достапно од сите појдовни точки, околу два часа оддалеченост.
Заедно со традиционалната балнеологија, гостите можат да уживаат во бројни спа и релаксирачки третмани, отворени и затворени минерални води базени, релаксација области. За гостите на комплексот се достапни ресторан со тераса, лоби бар, бесплатен паркинг, безжичен интернет. Единственоста на хотелот Sevtopolis е нагласена со вешта комбинација на традиционална архитектура, домашна атмосфера и чувство на нови.

 

Цена за ноќ 3 (трет) возрасен
Еднокреветно сместување 66.5 /
Двокреветно сместување 92 38.5
Еднособен апартман 97 /
Двособен апартман 153 51
Дете под 5 години Бесплатно /
Дете од 5 до 12 години дополнително легло 21 /
Дете од 5 до 12 години регуларен кревет 31 /

 

  пакет за 5 ноќи пакет за 7 ноќи пакет за 10 + ноќи
  Цена за ноќ 3 (трет) возрасен Цена за ноќ 3 (трет) возрасен Цена за ноќ 3 (трет) возрасен
Еднокреветно сместување 64 / 62 / 60 /
Двокреветно сместување 88 36.5 86 35 83 35
Еднособен апартман 93 / 91 / 88 /
Двособен апартман 146 49 143 48 138 46
Дете под 5 години Бесплатно / Бесплатно / Бесплатно /
Дете од 5 до 12 години дополнително легло 20 / 19 / 19 /
Дете од 5 до 12 години регуларен кревет 30 / 29 / 28 /

* Цените се дадени во Еур по соба за ден и вклучуваат : доручек и вечера – шведска маса , спа центар : внатрешен и надворешен минерален базен , џакузи  , сауна, хербална сауна , парна бања , реласирачка зона, теретана , бесплатен паркинг , интернет.

 

  пакет за 5 ноќи пакет за 7 ноќи пакет за 10 + ноќи
  Оптиум пакет Премиум пакет Оптиум пакет Премиум пакет Оптиум Пакет Премиум пакет
Еднокреветно сместување 426 541 547 707 760 990
Двокреветно сместување 317 431 429 590 597 827
Еднособен апартман 561 676 725 886 1005 1235
Двособен апартман 462 577 604 764 842 1071
Дете под 5 години / / / / / /
Дете од 5 до 12 години дополнително легло 97 97 132 132 184 184
дете од 5 до 12 години регуларен кревет 146 146 200 200 276 276

*Цените се дадени во Еур по лице за даден пакет и вклучуваат : доручек и вечера – шведска маса , медицински прегледи , консултации и постапки за лекување по лице на ден. Лекар подготвува специјална иднивидуална програма за секое лице посебно и прави индивидуални консултации за време на третманот.Слободно користење на внатрешниот и надворешниот минерален базен,џакузи , сауна,хербална сауна,релаксирачка зона.Теретана , бесплатен паркиг , интернет.

Лекарот подготвува индивидуална програма за секој гостин по проверка: физиотерапија со ниска фреквенција и средна фреквентна струја, магнетна терапија, ултразвучна терапија, светлина, хидро галванска бања, млазна терапија, воздушна када, парна бања, туш, хидротерапија  туш “Шарко” под вода продолжување, терапија со легла, физикална терапија (подводна реконструктивна гимнастика / група / поединечна корективна гимнастика, кафез Рошел, терапевтска вежба на индикација) прессотерапија, дланки за масажа / стапала или комбинирано сушење на вратот.
Ние ги молиме нашите гости да го известат докторот за сите други болести или здравствена состојба што не се препорачува за третман на балнео.

ОПТИМУМ пакет вклучува: медицински третмани од следните сектори: хидротерапија (хидрогалванична бања, подводна масажа во тангенторска бања, воздушно бавно бања, магнезиумска бања, бисерна бања, магнетронска бања,  туш, подводно проширување). Кинезитерапија (групна и индивидуална подводна кинезитерапија, кинезитерапија со специјализирани вежби) Физиотерапија (ниски и средни фреквентни струи, ултразвук, Д’Арсонвал, терапија со андалузија, лимфна дренажна терапија), терапија со кал (локална од Црното Море)

5 ноќевања – 16 медицински третмани, од кои до 1 лекување со масажа или хај-тек процедура
6 ноќевања – 19 медицински третмани, од кои до 1 лекување со масажа или хај-тек процедура
7 ноќевања – 22 медицински третмани, од кои до 2 лековити масажи или високотехнолошки процедури
8 ноќевања – 25 медицински третмани, од кои до 2 лековити масажи или високотехнолошки процедури
9 ноќевања – 28 медицински третмани, од кои до 2 лековити масажи или хај-тек процедури
10 ноќевања – 32 медицински третмани, од кои до 3 лековити масажи од високотехнолошки процедури

Премиум пакет – ги вклучува сите медицински третмани од Оптимум пакет + хај-тек процедура и лековити масажи (терапија Текар, терапија со Матрикс Ритмус, терапија со Гуна фореза- 1 поле, магнетски уред со интензивен интензитет СИС, делумна лековита масажа, масажа на цело тело

5 ноќевања – 25 медицински третмани, од кои до 5 лековити масажи или високотехнолошки процедури
6 ноќевања – 30 медицински третмани, од кои до 6 лековити масажи или високотехнолошка процедура
7 ноќевања – 35 медицински третмани, од кои до 7 лековити масажи или високотехнолошки процедури
8 ноќи – 40 медицински третмани, од кои до 8 лековити масажи или високотехнолошки процедури
9 ноќевања – 45 медицински третмани, од кои до 9 лековити масажи или хај-тек процедури
10 ноќевања – 52 медицински третмани, од кои до 12 лековити масажи од високотехнолошки процедури

Кинезиотерапија – лекување преку движење.

Балнео центарот на одморалиштето Sevtopolis има високо развиен сектор на физиотерапија. Примена на индивидуални и групни методи, предводени од докажани специјалисти за индивидуални специфични проблеми користејќи аналитички пристап за враќање на оштетените моторни функции.

Кинезитерапевтските процедури вклучени во спа пакет понудени во комплексот Sevtopolis се:

Подводна гимнастика – групна физиотерапија, подводна физиотерапија – поединечни инструкции, подводна физиотерапија – индивидуална со физиотерапевт, индивидуална физиотерапија, Кејџ на Рошер, продолжување на суво врат, продолжување во бисер, криотерапија, лимфна дренажа – едно и две полиња, масaжа за очи, дланки или стапала, Масажер заедно – раце и нозе

ПОДВОДНА ЕКСТЕНЗИЈА  – Методот на подводно истегнување  – метод на проф. Георги Гечев кој го применува во одморалиштето Павел Бања од 1973 година – повеќе од 45 години

Методологијата е базирана на 3 главни ортопедски принципи:

1.Олабавување на ‘рбетот заедно со сите мускули на телото за да се избегне болна затегнатост на мускулите во текот на следниот чекор.
2.Продолжувањето се изведува со максимална тракција дека пациентот добро толерира и тоа во анестезија. Ова претставува во 95% од случаите на грбот на пациентот со свиткани нозе / позиција на Вилијам или позиција на фетусот /.
3.По продолжувањето за да се обезбеди имобилизација во иста позиција во рок од 2-3 недели. Така, елементите на нервните ткива во ‘рбетот се ослободуваат од компресија, почнуваат нормално да функционираат и процесот на заздравување е побрз во споредба со третманот, кој вклучува многу процедури или лекови без да се корегира дефектот на дискот.

Во Павел бања патот кон своето излекување ко пронашле илјадници пациенти, спортисти и луѓе кои пробале насекаде да заздрават но безуспешно. Ете затоа и голем број на спортски екипи и индивидуалци доаѓаат на рехабилитација и обновување на своите тела.