info@aries.com.mk + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Почнува сезоната на карневалите

Print Friendly

Пред неколку денови заврши Вевчанскиот карневал, кој го обележува почетокот на карневалите во нашата земја. За разлика од кај нас, фестивалската треска низ Европа и светот ќе започне за неколку дена, а најпознатиот карневал во светот во Рио де Жанеиро се одржува на 5 февруари. Прв карневал кој ќе ја отвори оваа сезона, е карневалот во Венеција.

Венеција до 9 февруари ќе биде градот на главните збиднувања, каде што туристите ќе се забавуваат со разни претстави, екстравагантни забави, топло чоколадо, вечера со Казанова, крстарење под месечината и без број други настани.

 

Исто така, интересен е и фестивалот во Шпанија, кој започнуваа на 23 јануари и трае се до 10 февруари. Речиси 3500 учесници ќе се маваат со 400.000кг портокали облечени во разни маски.

Карневалот во Рио, почнува на 5 февруари, кој ќе го следат милијарди гледачи ширум светот.

Доколку сакате да присуствувате на највкусниот фестивал, тогаш можете да ја посетите Москва на 7-ми  март, каде што ќе се одржи фестивалот на палачинките. Таму ќе може да пробате разни видови на палачинки, благи и солени во многу различни форми.

 

About the Author