info@aries.com.mk + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

USA Work and Travel

Print Friendly

Знаеш ли да уживаш во животот?!

 

Сакаш патувања, забава, нови пријателства, авантура…

Зарем не ти здодеа монотонијата на секојдневниот живот?

Ти треба нешто ново, поинакво… Нови лица и карактери, самостоен живот далеку од дома. Звучи интересно, признај !!!

 

USA Work and Travel програмaта ги остварува твоите сништа!!!

 

Биди и ти дел од програмата за културна размена на студенти која овозможува престој и работа во САД за време на летниот распуст со максимално времетраење од 4 месеци.

 

Цел на програмата:

 

·         Работа и престој во САД за време на летниот распуст

·         Запознавање со нова култура, начин на живот и работа во Американска бизнис средина

·         Подобрување на Англискиот јазик

·         Посета на многубројни туристички атракции насекаде низ САД

·         Стекнување нови пријателства со студенти од целиот свет

·         Самостоен живот во друга земја – искуство и авантура

·     Можност за заработка (со која студентот го покрива своето сместување во САД и си овозможува дополнителните трошоци за прошетка, излегување, шопинг…)

Кои се критериумите за аплицирање?

  ·        Основно познавање на Англискиот јазик

·        Редовен студент како и редовно полагање на испити 😉

·        Доволно средства за покривање на трошоците

·        И секако гоооооолема желба за посета на U.S.A 😀

Процедура за аплицирање

Чекор 1

Интервју за утврдување на нивото на Англиски јазик на студентот од страна на претставник на ZIP Travel

Чекор 2

Потпишување на договор помеѓу студентот и ZIP Travel

Чекор 3

Избор на готова работна понуда од нашиот ZIP Job Pool или на еден од нашите саеми со работодавци од САД – ZIP Job Fair

Чекор 4

Комплетирање на сите потребни документи за во US Embassy – Скопје

Чекор 5

Интервју за виза во US Embassy – Скопје 

 

Вкупната цена на програмата вклучува:

·         Работна понуда по Ваш избор

·         DS 2019 формулар неопходен за аплицирање за Ј-1 виза

·         Зравствено осигурување во согласност со стандардите на програмата

·         Ориентација пред заминување

·         Work & Travel прирачник

·         Асистенција при аплицирање за Social Security Card

·         24 часовна поддршка за време на престојот во САД

 

Секоја сезона ЗИП Травел на своите апликанти им нуди можност за користење на специјални промоции:

Аплицирањето за USA Work & Travel 2013 започна!

Одбројувањето заврши но пријавувањето наUSA Work & Travel програмта штотуку започна!!!

Дали сте подготвени за нова и незаборавна летна авантура? Бидете чекор понапред од другите, направете си план за следното лето.  Аплицирајте на време и изберете си работно понуда и дестинација, по ваша желба.

Не дозволувајте само да ги слушате лудите и незаборавни авантури на вашите пријатели, колеги и роднини кои неуморно го споделуваат Work & Travel искуството, туку бидете и вие дел од нив. Аплицирајте веднаш и  добијте попуст и  многу  други поволности!!!

Kur është Work & Travel , atëherë është ZIP Travel!

 

Голем настан за почетокот на USA Work & Travel 2013!

Бидете дел од настанот кој ќе го обележи почетокот на USA Work & Travel 2013 програмата. На 1-ви и 2-ри Октомври 2012, од 10 до 14 часот, ве покануваме да присуствувате во кампусот на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

ЗИП Травел и АИЕСЕК ви приредуваат многу изненадувања.

Присуството е ЗАДОЛЖИТЕЛНО!!!

 

 

Заработи па врати! Прв Work & Travel кредит во Македонија!

Заработи па врати!!! А до 1-ви Октомври и без камати!

Прв наменски кредит за USA Work & Travel програмата во Македонија!

Само со ЗИП Травел  и NLB Тутунска Банка имате единствена можност да заминете на USA Work & Travel програмата, а да платите кога ќе се вратите од Америка. Со оваа специјална понуда, само за студентите на ЗИП Травел, повеќе немате финансиска пречка во планирањето на вашето идеално лето.  Побрзајте и аплицирајте за Work & Travel Програмaта на ЗИП Травел и изберете ја работната понуда која најмногу ви одговара.

Процедурата за аплицирање за овој наменски кредит е едноставна, брза и лесна! Апликацијата ја поднесувате во една од канцелариите на ЗИП Травел во Скопје, Тетово и Штип. Процесот на одобрување трае само 48 часа. По одобрувањето на кредитот добивате можност за рок на отплата до 24 месеци со вклучен бескаматен грејс период од 7 месеци, односно немате обврска за какви било плаќања до 1 ви Октомври! По завршувањето на програмата и враќањето од Америка, студентот има можност да го врати целиот износ на кредитот без за тоа да плати доплнителна камата. Погледнете ги условите, а за подетлани информации кликнете овде или посетете ги нашите канцеларии во Скопје, Тетово и Штип:

-максимален износ до 150.000 мкд

-0% годишна камтна стапка *

-без обрска за какви било плаќања до 1-ви Октомври (освен манипулативните трошоци при одобрување на кредитот) **

 

* 0% годишна камата (17,12 % СВТ за износ на кредит од 150.000 мкд) за кредити со рок на отплата 8 месеци; 12% годишна камата (15,81 % СВТ за износ на кредит од 150.000 мкд) за кредити со рок на отплата 24 месеци со вклучен бескаматен грејс период од 7 месеци).

** манипулативниот трошок е 10% од износ на кредитот

 

 

About the Author