[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Бизнис визи

Е1 Визае привремена работна виза за трговци и одредени квалификувани работници, да дојдат во САД и да се вклучат во меѓународната трговија вклучувајѓи трговија на стоки, услуги, банкарство, осигурување, туризам, транспорт и технологија. Оваа виза е достапна само за државјани ...

Будимпешта-Виена-Салцбург

БИТОЛА- БУДИМПЕШТА–ВИЕНА-САЛЦБУРГ – ЉУБЉАНА – БИТОЛА ( 6 Дена / 3 НОЌЕВАЊА/ПОЛУПАНСИОН)     1. Ден 18 Окт (Чет): Поаѓање од договореното место во 17 часот. Возење накај Будимпешта со попатни застанувања заради гранични формалности и одмор на групата....

ШКОЛСКА НАУЧНА ЕКСКУРЗИЈА – БУДИМПЕШТА – ПРАГА – ВИЕНА

ШКОЛСКА  НАУЧНА ЕКСКУРЗИЈА                                        ( 6 дена / 3 НОЌЕВАЊА ) БУДИМПЕШТА –  ПРАГА –  ВИЕНА 1. Ден 10 Април (Вторник):      Поаѓање од договореното место во 17 часот. Возење накај Будимпешта со попатни застанувања заради гранични формалности...

Другарска Паралија

ДРУГАРСКА ЕКСКУРЗИЈА ПАРАЛИЈА- СОЛУН 1 ден 22.05.2013 Состанок на групата во 05:30 часот на паркингот пред Спортска Сала. Поаѓање за Паралија 06,00 часот.. Пристигнување и сместување во апартманите. Слободно време. Ноќевање. 2 – 3 ден 22-25.05.2013 Престој во Пара...

Εργασία στην Αυστραλία

Εργασία Θα πρέπει να ξέρετε ότι ως φοιτητής πρέπει να πληροίτε τους όρους μερικής απασχόλησης στην Αυστραλία! Μπορείτε να εργάζεστε μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της μελέτης σας και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών σας . Το είδος της απασχόλησης σας...

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Χρειάζομαι βίζα για μελέτη στην Αυστραλία; Ναι. Για να χορηγηθεί μια φοιτητική βίζα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε έντυπο αίτησης θεώρησης , και να την καταθέσετε μαζί με τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία, την απόδειξη καταβολής του καταλλήλου ποσού. και να...

AustraliaStudyCare – Ozzie Studycare και το τουριστικό πρακτορείο ΑΡΙΕΣ

Ozzie Studycare  και το τουριστικό πρακτορείο ΑΡΙΕΣ  Ozzie Studycare είναι μια αυστραλιανή εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1998. Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών συμβούλων από διαφορετικές περιοχές και ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλήρης, σύγχρονη και ακριβής πληροφορ...

Φοιτητική βίζα

Φοιτητική βίζα    Βαθμίδες αξιολόγησης φοιτητικών σπουδών – φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Αυστραλία. Αν θέλετε να σπουδάσετε στην Αυστραλία πρέπει να υποβάλετε αίτηση φοιτητικής βίζας. Οι αιτήσεις αξιολογούνται με βάση ορισμένα επίπεδα που καθορίζονται από τ...

Специјални понуди – Голем виртуелен саем!!!

Пристигнаа повеќе од 200 работни позиции на прекрасното Источно крајбрежје. Ocean City, MD; Rehoboth Beach, DE; Bethany Beach, DE; Fenwick Island,DE; Wildwood, NJ  се само дел од локаците каде ќе може да го поминеш твоето Work & Travel  лето.  Доколку сакаш добра за...

Internship/Training Premium понуди

Internship/Training Premium понуди Trainee and Internship програмата Ви овозможува да се надоградите на професионален план во американска работна атмосфера. Ваквите програми Ви овозможуваат да научите повеќе, да откриете како да ги искористите вашите вештини, да се здобиете...

USA Internship/Training- Програма за Размена/Тренинг во САД

USA Internship/Training Програма за Размена/Тренинг во САД Дали сте возбудени да научите повеќе за Америка, да стекнете пракса во вашата област на студирање и во исто време да се здобиете со професионална кариера? Американците се уште пољубопитни да научат за вас и вашата култура...

USA Tax Refund

USA Tax Refund Доколку сте работеле во САД на програмите USA Work and Travel и Internship/Career Training вие сигурно сте плаќале данок на приход на платата што сте ја заработиле.  Дали сте заинтересирани за повраток на вашите пари? ЗИП Травел е вистинското место да го направит...

USA Work and Travel

Знаеш ли да уживаш во животот?!   Сакаш патувања, забава, нови пријателства, авантура… Зарем не ти здодеа монотонијата на секојдневниот живот? Ти треба нешто ново, поинакво… Нови лица и карактери, самостоен живот далеку од дома. Звучи интересно, признај !!!...

Au Pair USA

Au Pair претставува програма за културна размена на внимателно одбрани, комуникативни и флексибилни млади луѓе, кои сакаат да работат како бебиситери во американски семејства. Цели на програмата Аu pair  е одлична можност за подобрување на Англискиот јазик,...

Здравствено осигурување – Health insurance

HEALTH INSURANCE Health Insurance For International Students in Australia All overseas students are obliged to have Overseas Student Health Cover (OSHC). You will need to apply for OSHC before coming to Australia. This is a necessary step to obtain your student visa. You can...