[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Фавињана – остров на контрастна убавина

Недалеку од крајбрежјето на Сицилија се наоѓа прекрасниот остров Фавињана, кој крие неверојатна убавина, кристална чиста вода и интересна историја. Познат е по карактеристичниот облик на крајбрежјето во вид на крилја на пеперутка и по тоа што е едно од најголемите италија...

Битолчани дишат на шкрги

Битолчани дишат на шкрги, властите го одлагаат решавањето на проблемот од Зоран Милошески, НОВА | објавено на: 05-11-2014 13:54:48 Иако во одредени делови од Пелагонискиот регион загадувањето на воздухот може да се види речиси и со голо око, многу често официјалните информации од...