[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Грчка уметност и митологија

Минојска уметност и митологија Вовед Егејскиот басен се смета за лулка на европската цивилизација, во него е родена првата европска култура. Затоа и денес е една од најистражените територии со финансиска помош од помоќните европски држави. Минојската уметност почнал...