[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Свети Василије Острошки

Свети Василије Острошки – Манастирот Острог во Црна Гора место на вербата и чудата Манастирот Острог е манастир кој се наоѓа на речиси вертикална карпа, високо на планината Острошка греда во Црна Гора. Овој манастир е посветен на Свети Василиј Чудотворец и се наоѓа во близина н...