[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Златниот град Микена – град на легендарниот цар Агамемнон

Златниот град Микена – град на легендарниот цар Агамемнон –   Микена (на старогрчки: Μυκῆναι, грчки: Μυκήνες) е археолошко наоѓалиште во Грција кое се наоѓа околу 90 km југозападно од Атина, во североисточниот дел на Пелопонез. Хомер ја нарекувал „об...