[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

ГРУЗИЈА – საქართველო / Сакартвело

ГРУЗИЈА – საქართველო / Сакартвело Грузија (грузиски: საქართველო / Сакартвело) е држава во Источна Европа.На запад, Грузија излегува на Црното Море, на север граничи со Русија, на југ со Турција и на исток со Азербејџан. Вкупната површина на Грузија изнесува околу 69...

Котор – скриената убавина на Црна Гора

КОТОР – скриената убавина на Црна Гора Кога зборуваме за патувања на Балканот, постои еден град кој мора да го ставите на листата на задолжителни дестинации кои вредат барем еднаш во животот да се посетат. Тоа е црногорскиот Котор. Овој крајбрежен град на Црна Гора е познат...

Чудата на Острошкиот манастир

Чудата на Острошкиот манастир   Издлабен во карпа, чиниш лебди, издигнат над рајска шума, на надморска височина од 900 метри е домот на големиот чудотворец, Василиј Острошки, манастир кој секојдневно е прибежиште на илјадници верници кои тргаат по мир, здравје ...