[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Најдобрите дестинации за прослава на Божиќ

Најдобрите дестинации за прослава на Божиќ Веќе сме на почеток на месец Декември, а веќе можеме да ја почувстуваме празничната атмосфера што допрва следи. За разлика од некои места каде што Божиќ се пречекува на плус 20 степени, во Европа прославата на овој празник е синоним ...

Атина градот на боговите

Атина е позната како колевка на западната цивилизација, препознатлива по класичните мермерни столбови, но и како модерен, градски град со густ сообраќај. Градот се простира помеѓу овие крајности, а различните влијанија на Истокот и Западот се вклопуваат во пијал...

На странците им треба работа, на Атлантска Канада ѝ требаат работници

      Поради малите градови и пониската репутација, Атлантска Канада традиционално не привлече многу странци на својата територија ни во изминатата година. Емиграциските програми малку ги променија бројките, но и покрај тоа, стапката на миграцијата не е дов...

TEMPORARY WORK VISA

TEMPORARY WORK VISA     Привремената работна виза е популарен избор за кандидатите кои сакаат да дојдат да работат и живеат во Канада, што е можно поскоро. Во рамките на првата половина на 2013 година , беа одобрени од над 125.000 апликации за работни визи. Овој реж...

Почнува сезоната на карневалите

Пред неколку денови заврши Вевчанскиот карневал, кој го обележува почетокот на карневалите во нашата земја. За разлика од кај нас, фестивалската треска низ Европа и светот ќе започне за неколку дена, а најпознатиот карневал во светот во Рио де Жанеиро се одржува на 5 февруа...

Ова се 10- те најскапи градови во светот ова година

Ова се 10- те најскапи градови во светот ова година Погледнете ги кои се најскапоте градиови во светит, според податоците на страната Expatistan која се бави со споредување на цените за живот во светските градови, 1. Лондон- просечен оброк: 9 $, пиво: 6 $, карта за кино: 35...

По патеките на Инките

По патеките на Инките Explore ruins in the Sacred Valley, learn about traditional ways of life and visit local markets, conquer the Inca Trail to Machu Picchu. Tour description provided by G Adventures One of our most popular trips in the region for those looking to combine the...