• +389 47 224155 | +389 47 224156 | +389 72 228155 | +389 47 224151 |

Blog

Complete and professional travel service

Стопанство и култура во Канада

Стопанство и култура во Канада Стопанство Канада е една од најбогатите држави, со висок доход по глава на жител, членка на ОЕЦД и Г-8. Канада е мешовит пазар, пониско рангиран од САД, но повисоко од повеќето западноевропски земји. Од раните 1990-ти, канадската економија брзо расте со ниска стапка на невработеност и големи државни суфицити на федерално ниво. Денес Канада наликува на САД во пазарно-ориентираниот систем, продуктивност и бизнис. Од октомври 2007, канадската стапка на невработеност […]

Read More
Complete and professional travel service

Пазар на работа и индустрии во Нов Зеланд

Пазар на работа и индустрии во Нов Зеланд   Нашиот пазар на труд се движи во нагорна линijа во последните години, воден од солиден економски раст од околу 3% на годишно ниво. Како одраз на тоа, невработеноста достигна 10% во 2018 година. Додека растот во економијата и во работните места се предвидува да се намали малку по 2021 година, владата сепак очекува работната сила да порасне на 1,8% на годишно ниво – што значи на […]

Read More
Complete and professional travel service

SMART Tourism Will Help Destinations Reopen Faster And Safer During The COVID-19 Crisis

SMART Tourism Will Help Destinations Reopen Faster And Safer During and after The COVID-19 Crisis Dear Committee, dear Dr.Clarisse Molad, Thank you for the trust and good words about our new  project that we have planned very carefully and with great excitement. This our answer regarding your notes and questions and we strongly believe in it’s success. The travel sector was heavily impacted in the past 6 months and it will remain affected in the […]

Read More
Complete and professional travel service

Соопштение согласно условите со корона вирус

Соопштение во врска со пандемијата на вирусот Covid-19 Почитувани, заради неизвесноста од пандемијата со COVID-19 во однос на понатамошните патувања, Ве известуваме дека за веќе резервираните аранжмани Ви следува вредносен ваучер. Во продолжение Ви го пренесуваме соопштението за издавање ваучери. СООПШТЕНИЕ Почитувани патници, Имајќи ја предвид моменталната состојба на прогласена пандемија на светско ниво од страна на Светската здравствена организација, поради прогресивното ширење на коронавирусот (COVID – 19), како и препораките на Владите ширум светот […]

Read More
Complete and professional travel service

Титикака – највисокото езеро во светот

Титикака   Титикака (шпански: Lago Titicaca, кечуански: Titiqaqa Qucha) — најголемото езеро во Јужна Америка и се наоѓа на западниот дел од континентот. Тоа е воедно и највисокото езеро во светот (се наоѓа на 3.810 метри надморска височина). Долго е 196, а широко 56 километри во просек и се протега од југоисточниот дел на Перу па се до западна Боливија. Површината изнесува 8.300 км, а најдлабоката точка се наоѓа на 280 метри под површината. Вкупно 25 […]

Read More
Complete and professional travel service

Чудото од природата:Перуанска мака која мора да ја конзумирате

Чудото од природата:Перуанска мака Маката ( Lepidium meyenii ) е корен сличен на ротквица кој расте на високите планини во Перу, на надморска висина преку 4000 м. Првите записи за употребата на маката потекнуваат од пред 2000 години. Маката ја употребувале старите цивилизации не само за исхрана туку и за медицински цели. Била важна состојка во исхраната поради тоа што е богата со шеќери и протеини. Содржи 60 % јаглени хидрати, 10 % протеини, 8,5 […]

Read More
Complete and professional travel service

Култура и Религија на Перу

Култура Културата на Перу е воглавно под влијание на староседелската и европската култура. Традицијата и културата на Перу, како на пример литература и археолошки пронајдоци датираат уште од пред колонизаторската ера и пред периодот на Инките. Инките ја збогатиле културата на Перу преку архитектонските подвизи како на пример Мачу Пикчу. Колонијалната барок архитектура е доста застапена во Перу но со примеси на локланата традиција и култура. Повеќето уметнички дела се со религиозна тематика, како на […]

Read More
Complete and professional travel service

Фауната на Перу

„Перу“ има некои од најголемите биодиверзитети во светот. Таа се смета за втора земја со најголем биодиверзитет во светот според National Geographic. Таа е четврта земја со најмногу тропски шуми во светот и е 9-та земја на планетата земја со најголема шумска област.Еве некои од најуникатните животни во Перу… АНДИСКИОТ ПЕТЕЛ НА КАРПИТЕ Сметано на една од најдобрите светски дестинации за наблудување птици, Перу се рангира на второто место во однос на уникатните видови птици, […]

Read More