[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Прашалник за аплицирање за виза

Прашалник за аплицирање за виза   Пополнете го формуларот и очекувајте нашите консултанти да ве повикаат за повеќе детаљи околу потребни документи, исполнување на услови и целокупната понатамошна постапка. За повеќе информации јавете се на 047224155. Арие...

Австралиска листа на дефицитарни кадри

  Австралија објави листа на дефицитарни кадри – можност за работна виза Австралија неодамна ја објави т.н. Skilled Occupation листа (SOL), на која ги наведе дефицитарните професии од кои ќе има потреба во 2016 и 2017 година. Ова е одлична можност за оние кои размислуваат да...

Канадска виза со Бугарски пасош

When will citizens from Brazil, Bulgaria and Romania be able to apply for an eTA? For Romanian and Bulgarian citizens Starting May 1, 2017, Romanian and Bulgarian citizens would be able to apply for an Electronic Travel Authorization (eTA) if they: held a Canadian visa in the...

Визи за Соединетите Американски Држави

Визи за Соединетите Американски Држави (материјал користен од офцијалната веб страница на Стејт департмент за Македонија) Услуги за неимигрантска виза – само со закажување на интервју.  Интервјуата се реализираат во претпладневните часови секој понеделник, среда и пет...

Туристичка визa за Канада

Туристичка визa за Канада Канада ги дефинира посетителите како луѓе кои сакаат да влезат во Канада со привремена причина, како туристи, привремени странски работници и интернационални студенти. Сите посетители на канада мора да аплицираат и да добијат туристич...

Туристичка виза

Аплицирање за Британска Виза во Македонија                                                       Dokumenti za Britanska turisti~ka viza -Garancija -Bankoven bilans(od banka za visina na primawata i za{tedevinata) -Fotokopija od dr`avjanstvo ili Britanski paso{ -Izvodi od mati~na...

Туристички визи

Потребни документи за Австралиска туристичка виза Документи за Aвстралиска туристичка виза Од гаранторот ————————– – статутарна декларација( во која изјавува дека ке ги сноси сите тошоци за Вашиот прест...

Иселенички програми на Нова Шкотска, Канада

Иселенички програми на Нова Шкотска, Канада Нова Шкотска е мала провинција на источното крајбрежје на Канада. Во своите граници го има полуостровот Нова Шкотска, островот Кејп Бретон и повеќе од 3.000 помали острови. Нејзиниот главен град, Халифакс, е познат како голем култур...

TEMPORARY WORK VISA

TEMPORARY WORK VISA     Привремената работна виза е популарен избор за кандидатите кои сакаат да дојдат да работат и живеат во Канада, што е можно поскоро. Во рамките на првата половина на 2013 година , беа одобрени од над 125.000 апликации за работни визи. Овој реж...

Канадска виза – новости и известувања

Канадска виза – новости и известувања Се отвора нов Центар за Виза Апликации на Канада за жителите на Македонија, во Скопје.  https://vfsglobal.ca/canada/macedonia/news.html ВФС Глобал како дел од договорот доделен од Владата на Канада ќе обезбеди услуги од Центарот за Виза...

Kој мотив е најважен да се замине од државата

Kој мотив е најважен да се замине од државата Среда, 10 Декември 2014 18:15 објавено од www.tera.mk „Традиционално во декември вадиме повеќе визи за во прекуокенските земји најмногу за Австралија, така што има доста патници кои што заминуваат на месец, два или пак три. Не...

Лажни посредници за канадски визи ги мамат граѓаните!

НЕ НАСЕДНУВАЈТЕ: Лажни посредници за канадски визи ги мамат граѓаните!   Иселенички визи за Канада им ветуваат лажни посредници на македонските граѓани – за однапред уплатен надомест овие лица или агенции тврдат дека можат за многу кратко време или со олеснета процедура, д...

Работа во Канада-што значи тоа?

  ВНИМАВАЈТЕ! Работата во Канада за која пишуваат порталите толку често, подразбира иселеничка виза која е за наши стандарди скапа, и НЕ се добива за кратко време. Канада е земја неколку пати поголема од Европа, а има 30-тина милиони жители. До 2030 година имаат намера...

Европа

Држави на Европа

Канада ширум ги отвора границите!

Сакате да се селите? Канада ширум ги отвора границите! Превземено од https://faktor.mk/archives/130155#     Канада во наредната година ќе прими помеѓу 260.000 и 285.000 доселеници, што е рекорден број во историјата на оваа земја рекол министерот за државјанство и имиграциј...

Како во Канада со квалификација

How can I come to Canada as a skilled worker? The Federal Skilled Worker (FSW) program is for people who are selected to immigrate to Canada because of their work experience and skills. Important Note: Recently, there have been significant changes to this program. New caps for...

Australian study requirement

Post-study work arrangements The Temporary Graduate visa (subclass 485) replaced the Skilled Graduate visa (subclass 485) on 23 March 2013 as a part of the implementation of post-study work arrangements. The Temporary Graduate visa now has two streams: the Graduate Work stream...

ВИЗЕН РЕЖИМ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ВИЗЕН РЕЖИМ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СО ДРУГИ ДРЖАВИ, СПЕЦИЈАЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ РЕГИОНИ И СУБЈЕКТИ И ТЕРИТОРИЈАЛНИ ВЛАСТИ НЕПРИЗНАТИ КАКО ДРЖАВИ А Држава, субјекти и административни региони Б Виза за влез во Република Македонија В Должина на престој во РМ без виза Г Виза за вле...

Типови на работни визи за Канада

Типови на работни визи за Канада Through many different Work Visas, Canada is looking to attract professionals from a wide range of occupations and industries to allow applicants the opportunity to obtain a work visa for Canada experience Canadian life in Canada at its best....

Фамилијарна виза

Фамилијарни Визи Во Фамилијарни Визи спаѓаат: Spouse Visa – за брачен другар / партнер Кандидатите кои сакаат да мигрираат во Австралија, треба да имаат спонзор од потесното семејство или роднина, кој е Австралиски државјанин, постојан жител на Австралија или државјанин на ...

Работна виза за Австралија

Работни Визи Програмата за Австралиска работна виза е приспособена да ги охрабри поединците со специфични вештини и способности да мигрираат во Австралија, да се подобри економијата во Австралија и работната сила. Апликантите за работна виза кои се способни да добијат спонзорство...

Бизнис визи

Бизнис Визи Австралиската Бизнис Виза им дава можност на луѓето со својата фамилија да инвестираат или изградат свој бизнис во Австралија. Бизнис Визите вклучуваат: – Бизнис Иноватор – Виза – Бизнис Инвеститор – Виза – Бизнис Талент – Виза Би...

Работа во Австралија

Работа во Австралија Австралија има силна квалификувана работна сила од околу 10 милиони луѓе. Поголемиот дел се образовани и добро обучени, некои имаат одредени курсеви или универзитетски квалификации. Тековната месечна Австралиска стапка на невработеност е 5,8% – која...

Пазар на трудот во Австралија

Австралиската работна сила има доживеано многу структурни подобрувања во текот на последната декада, што придонесе за пораст на работните места и продуктивност. Во последните две години, вработувањето се зголеми за повеќе од 2% годишно. Во Април 2013, стапката на невработен...

Факти за Австралија

Факти за Австралија Животот во Австралија Мултикултурно население Резидентното население на Австралија во моментов се проценува на 22.020,000 жители и е проектирано да се зголеми на стапка 1 лице на секоја 1 минута и 44 секунди. Овој раст на населениет...

Историја за Емиграцијата во Австралија

Емиграцијата одигра важна улога во порастот на населението и економскиот развој на Австралија. Првиот рекорд е постигнат пред 50 000 години, кога предците на Австралиските домородци се доселија од островите на Малајскиот Архипелаг и Нова Гвинеја. Од раните (1600-те г...

Бизнис визи

Е1 Визае привремена работна виза за трговци и одредени квалификувани работници, да дојдат во САД и да се вклучат во меѓународната трговија вклучувајѓи трговија на стоки, услуги, банкарство, осигурување, туризам, транспорт и технологија. Оваа виза е достапна само за државјани ...

Иселенички визи

Иселенички визи Апликанти кои сакаат постојано да се преселат во САД треба да аплицираат за иселеничка виза. Следните се типови на иселенички визи: Иселеништво спонзорирано од семејството Иселеништво врз основа на вработување Виза Лотарија (Лотарија за зелена карта) Посебни/Други...

Работа во Австралија

Треба да знаете дека студентите можат да работат во Австралија. You have to know that as a student you are eligible to work part time in Australia! You can work up to 20h a week during your study and full time during your holidays. The type of job depends on your English level...

Студирај во Австралија – Чекор по чекор

  NAJCHESTO POSTAVUVANI PRASHANJA1, Dali mi treba viza za da studiram vo Avstralija?Da. Za da dobiesh viza, mora prvo da go popolnish formularot za aplikacija, da go podnesesh so potrebnite dokazi i da se plati.Viza kje ti bide izdadena dokolku posetuvash registriran kurs so...