[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Прашалник за аплицирање за виза

Прашалник за аплицирање за виза   Пополнете го формуларот и очекувајте нашите консултанти да ве повикаат за повеќе детаљи околу потребни документи, исполнување на услови и целокупната понатамошна постапка. За повеќе информации јавете се на 047224155. Арие...

Австралиска листа на дефицитарни кадри

  Австралија објави листа на дефицитарни кадри – можност за работна виза Австралија неодамна ја објави т.н. Skilled Occupation листа (SOL), на која ги наведе дефицитарните професии од кои ќе има потреба во 2016 и 2017 година. Ова е одлична можност за оние кои размислуваат да...

Туристички визи

Потребни документи за Австралиска туристичка виза Документи за Aвстралиска туристичка виза Од гаранторот ————————– – статутарна декларација( во која изјавува дека ке ги сноси сите тошоци за Вашиот прест...

Kој мотив е најважен да се замине од државата

Kој мотив е најважен да се замине од државата Среда, 10 Декември 2014 18:15 објавено од www.tera.mk „Традиционално во декември вадиме повеќе визи за во прекуокенските земји најмногу за Австралија, така што има доста патници кои што заминуваат на месец, два или пак три. Не...

Европа

Држави на Европа

Australian study requirement

Post-study work arrangements The Temporary Graduate visa (subclass 485) replaced the Skilled Graduate visa (subclass 485) on 23 March 2013 as a part of the implementation of post-study work arrangements. The Temporary Graduate visa now has two streams: the Graduate Work stream...

ВИЗЕН РЕЖИМ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ВИЗЕН РЕЖИМ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СО ДРУГИ ДРЖАВИ, СПЕЦИЈАЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ РЕГИОНИ И СУБЈЕКТИ И ТЕРИТОРИЈАЛНИ ВЛАСТИ НЕПРИЗНАТИ КАКО ДРЖАВИ А Држава, субјекти и административни региони Б Виза за влез во Република Македонија В Должина на престој во РМ без виза Г Виза за вле...

Фамилијарна виза

Фамилијарни Визи Во Фамилијарни Визи спаѓаат: Spouse Visa – за брачен другар / партнер Кандидатите кои сакаат да мигрираат во Австралија, треба да имаат спонзор од потесното семејство или роднина, кој е Австралиски државјанин, постојан жител на Австралија или државјанин на ...

Работна виза за Австралија

Работни Визи Програмата за Австралиска работна виза е приспособена да ги охрабри поединците со специфични вештини и способности да мигрираат во Австралија, да се подобри економијата во Австралија и работната сила. Апликантите за работна виза кои се способни да добијат спонзорство...

Бизнис визи

Бизнис Визи Австралиската Бизнис Виза им дава можност на луѓето со својата фамилија да инвестираат или изградат свој бизнис во Австралија. Бизнис Визите вклучуваат: – Бизнис Иноватор – Виза – Бизнис Инвеститор – Виза – Бизнис Талент – Виза Би...

Работа во Австралија

Работа во Австралија Австралија има силна квалификувана работна сила од околу 10 милиони луѓе. Поголемиот дел се образовани и добро обучени, некои имаат одредени курсеви или универзитетски квалификации. Тековната месечна Австралиска стапка на невработеност е 5,8% – која...

Пазар на трудот во Австралија

Австралиската работна сила има доживеано многу структурни подобрувања во текот на последната декада, што придонесе за пораст на работните места и продуктивност. Во последните две години, вработувањето се зголеми за повеќе од 2% годишно. Во Април 2013, стапката на невработен...

Факти за Австралија

Факти за Австралија Животот во Австралија Мултикултурно население Резидентното население на Австралија во моментов се проценува на 22.020,000 жители и е проектирано да се зголеми на стапка 1 лице на секоја 1 минута и 44 секунди. Овој раст на населениет...

Историја за Емиграцијата во Австралија

Емиграцијата одигра важна улога во порастот на населението и економскиот развој на Австралија. Првиот рекорд е постигнат пред 50 000 години, кога предците на Австралиските домородци се доселија од островите на Малајскиот Архипелаг и Нова Гвинеја. Од раните (1600-те г...

Работа во Австралија

Треба да знаете дека студентите можат да работат во Австралија. You have to know that as a student you are eligible to work part time in Australia! You can work up to 20h a week during your study and full time during your holidays. The type of job depends on your English level...

Студирај во Австралија – Чекор по чекор

  NAJCHESTO POSTAVUVANI PRASHANJA1, Dali mi treba viza za da studiram vo Avstralija?Da. Za da dobiesh viza, mora prvo da go popolnish formularot za aplikacija, da go podnesesh so potrebnite dokazi i da se plati.Viza kje ti bide izdadena dokolku posetuvash registriran kurs so...