[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Прашалник за аплицирање за виза

Прашалник за аплицирање за виза   Пополнете го формуларот и очекувајте нашите консултанти да ве повикаат за повеќе детаљи околу потребни документи, исполнување на услови и целокупната понатамошна постапка. За повеќе информации јавете се на 047224155. Арие...

Εργασία στην Αυστραλία

Εργασία Θα πρέπει να ξέρετε ότι ως φοιτητής πρέπει να πληροίτε τους όρους μερικής απασχόλησης στην Αυστραλία! Μπορείτε να εργάζεστε μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της μελέτης σας και με πλήρη απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών σας . Το είδος της απασχόλησης σας...

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Χρειάζομαι βίζα για μελέτη στην Αυστραλία; Ναι. Για να χορηγηθεί μια φοιτητική βίζα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε έντυπο αίτησης θεώρησης , και να την καταθέσετε μαζί με τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία, την απόδειξη καταβολής του καταλλήλου ποσού. και να...

AustraliaStudyCare – Ozzie Studycare και το τουριστικό πρακτορείο ΑΡΙΕΣ

Ozzie Studycare  και το τουριστικό πρακτορείο ΑΡΙΕΣ  Ozzie Studycare είναι μια αυστραλιανή εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 1998. Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών συμβούλων από διαφορετικές περιοχές και ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλήρης, σύγχρονη και ακριβής πληροφορ...

Φοιτητική βίζα

Φοιτητική βίζα    Βαθμίδες αξιολόγησης φοιτητικών σπουδών – φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στην Αυστραλία. Αν θέλετε να σπουδάσετε στην Αυστραλία πρέπει να υποβάλετε αίτηση φοιτητικής βίζας. Οι αιτήσεις αξιολογούνται με βάση ορισμένα επίπεδα που καθορίζονται από τ...

Специјални понуди – Голем виртуелен саем!!!

Пристигнаа повеќе од 200 работни позиции на прекрасното Источно крајбрежје. Ocean City, MD; Rehoboth Beach, DE; Bethany Beach, DE; Fenwick Island,DE; Wildwood, NJ  се само дел од локаците каде ќе може да го поминеш твоето Work & Travel  лето.  Доколку сакаш добра за...

Internship/Training Premium понуди

Internship/Training Premium понуди Trainee and Internship програмата Ви овозможува да се надоградите на професионален план во американска работна атмосфера. Ваквите програми Ви овозможуваат да научите повеќе, да откриете како да ги искористите вашите вештини, да се здобиете...

USA Internship/Training- Програма за Размена/Тренинг во САД

USA Internship/Training Програма за Размена/Тренинг во САД Дали сте возбудени да научите повеќе за Америка, да стекнете пракса во вашата област на студирање и во исто време да се здобиете со професионална кариера? Американците се уште пољубопитни да научат за вас и вашата култура...

USA Tax Refund

USA Tax Refund Доколку сте работеле во САД на програмите USA Work and Travel и Internship/Career Training вие сигурно сте плаќале данок на приход на платата што сте ја заработиле.  Дали сте заинтересирани за повраток на вашите пари? ЗИП Травел е вистинското место да го направит...

USA Work and Travel

Знаеш ли да уживаш во животот?!   Сакаш патувања, забава, нови пријателства, авантура… Зарем не ти здодеа монотонијата на секојдневниот живот? Ти треба нешто ново, поинакво… Нови лица и карактери, самостоен живот далеку од дома. Звучи интересно, признај !!!...

Au Pair USA

Au Pair претставува програма за културна размена на внимателно одбрани, комуникативни и флексибилни млади луѓе, кои сакаат да работат како бебиситери во американски семејства. Цели на програмата Аu pair  е одлична можност за подобрување на Англискиот јазик,...

Здравствено осигурување – Health insurance

HEALTH INSURANCE Health Insurance For International Students in Australia All overseas students are obliged to have Overseas Student Health Cover (OSHC). You will need to apply for OSHC before coming to Australia. This is a necessary step to obtain your student visa. You can...

Емигрирање во Австралија

Во соработка со нашите партнери-консултанти за емиграција во Австралија, наскоро ќе биде готова целокупната програма за начините на емиграција во Австралија… If you are interested in Australian Migration program BRIDGEMARKSe can refer you to a Registered Migration...

Техничко и понатамошно образование – ТАФЕ образование

In Australia, technical and further education or TAFE (pronounced /ˈteÉŞf/) institutions provide a wide range of predominantly vocational tertiary education courses, mostly qualifying courses under the National Training System/Australian Qualifications Framework/Australian...

ЕДУКАТИВНИОТ СИСТЕМ ВО АВСТРАЛИЈА

Предшколскиот систем на образование не е задолжителен. Овој систем е одделен од основното образование во сите региони освен Западна Австралија и е определен за деца од 3-5 годишна возраст. Околу 85 % од децата посетуваат предшколска настава пред да почнат на училиште. Овој систем...

BRIDGEMARKS и ТА Ариес

BRIDGEMARKS и ТА Ариес BRIDGEMARKS e  Австралиска компанија во Сиднеј основана 1998 година. Ние сме група на едукативни консултанти од различни региони и нашата цел е да создадеме комплетна, современа и точна информација за училиштата и универзитетите во Австралија. Најважн...

Студентска виза

СТУДЕНТСКА ВИЗА Степени за оценување за студентски визи – студенти кои сакаат да студираат во Австралија. Ако сакаш да дојдиш и да студираш во Австралија, мораш да аплицираш за Aвстралиска студентска виза. Апликациите се оценети врз основа на одредени нивоа поставени од Оддел...