[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Прашалник за аплицирање за виза

Прашалник за аплицирање за виза   Пополнете го формуларот и очекувајте нашите консултанти да ве повикаат за повеќе детаљи околу потребни документи, исполнување на услови и целокупната понатамошна постапка. За повеќе информации јавете се на 047224155. Арие...

Kој мотив е најважен да се замине од државата

Kој мотив е најважен да се замине од државата Среда, 10 Декември 2014 18:15 објавено од www.tera.mk „Традиционално во декември вадиме повеќе визи за во прекуокенските земји најмногу за Австралија, така што има доста патници кои што заминуваат на месец, два или пак три. Не...

Australian study requirement

Post-study work arrangements The Temporary Graduate visa (subclass 485) replaced the Skilled Graduate visa (subclass 485) on 23 March 2013 as a part of the implementation of post-study work arrangements. The Temporary Graduate visa now has two streams: the Graduate Work stream...

Здравствено осигурување – Health insurance

HEALTH INSURANCE Health Insurance For International Students in Australia All overseas students are obliged to have Overseas Student Health Cover (OSHC). You will need to apply for OSHC before coming to Australia. This is a necessary step to obtain your student visa. You can...

Работа во Австралија

Треба да знаете дека студентите можат да работат во Австралија. You have to know that as a student you are eligible to work part time in Australia! You can work up to 20h a week during your study and full time during your holidays. The type of job depends on your English level...

Студирај во Австралија – Чекор по чекор

  NAJCHESTO POSTAVUVANI PRASHANJA1, Dali mi treba viza za da studiram vo Avstralija?Da. Za da dobiesh viza, mora prvo da go popolnish formularot za aplikacija, da go podnesesh so potrebnite dokazi i da se plati.Viza kje ti bide izdadena dokolku posetuvash registriran kurs so...

Емигрирање во Австралија

Во соработка со нашите партнери-консултанти за емиграција во Австралија, наскоро ќе биде готова целокупната програма за начините на емиграција во Австралија… If you are interested in Australian Migration program BRIDGEMARKSe can refer you to a Registered Migration...

Техничко и понатамошно образование – ТАФЕ образование

In Australia, technical and further education or TAFE (pronounced /ˈteÉŞf/) institutions provide a wide range of predominantly vocational tertiary education courses, mostly qualifying courses under the National Training System/Australian Qualifications Framework/Australian...

ЕДУКАТИВНИОТ СИСТЕМ ВО АВСТРАЛИЈА

Предшколскиот систем на образование не е задолжителен. Овој систем е одделен од основното образование во сите региони освен Западна Австралија и е определен за деца од 3-5 годишна возраст. Околу 85 % од децата посетуваат предшколска настава пред да почнат на училиште. Овој систем...

BRIDGEMARKS и ТА Ариес

BRIDGEMARKS и ТА Ариес BRIDGEMARKS e  Австралиска компанија во Сиднеј основана 1998 година. Ние сме група на едукативни консултанти од различни региони и нашата цел е да создадеме комплетна, современа и точна информација за училиштата и универзитетите во Австралија. Најважн...

Студентска виза

СТУДЕНТСКА ВИЗА Степени за оценување за студентски визи – студенти кои сакаат да студираат во Австралија. Ако сакаш да дојдиш и да студираш во Австралија, мораш да аплицираш за Aвстралиска студентска виза. Апликациите се оценети врз основа на одредени нивоа поставени од Оддел...