fbpx

Попова Кула Винарија – Демир Капија

Print Friendly, PDF & Email

ПОПОВА КУЛА ВИНАРИЈА – ДЕМИР КАПИЈА Винарската визба Попова Кула и лозовите насади се лоцирани на јужната падина на Велико Брдо, западно од прекрасното градче Демир Капија во близина на автопатот Е-75. Демиркаписката долина се наоѓа на југоисточниот дел од Тиквешкиот вински под регион, што е дел од Повардарискиот Регион. Најстарите археолошки пронајдоци докажуваат дека луѓето во овој реон одгледувале винова лоза и произведувале вино во 13 век п.н.е. Демиркапискиот регион располага со одлични климатски […]

Повеќе