fbpx

Турција Online

Повеќе

Улудаг Ски Центар – Бурса

Print Friendly, PDF & Email

ULUDAG – Турција Ски центар Uludag, 36 км јужно од Бурса, еден од најпознатите зимски ски центри во Турција. Во минатото поpoзнат по Античкото име Olympos Misios , во митологијата познато како место каде сто Боговите ја гледале Тројанската војна. Uludag е највисоката планина во Западна Анадолија, со врвот Кара Тепа (2543m). Иделно за скијање и скијање на даска со стази од 28км и со 16 ски лифтови. Во цената не се вклучени следниве услуги: […]

Повеќе