[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55
Print Friendly, PDF & Email

МОСКВА – 6 дена за Нова Година

Програма на патување

1ден (29.12.2018)          БЕЛГРАД – МОСКВА
Состанок  на групата на  аеродром Никола Теасла  два часа пред поаѓање во 13:00часот.  Лет со авиокомпанијата  Air Serbia во 17:00 часот (лет JU 654) . Слетување на аеродромот во Москва -Шереметјево во 21..50 часот.Tрансфер до хотел ..Ноќевање.

2 ден (30.12.2018)            МОСКВА
Појадок .Панорамско разгледување на градот со автобус (без влез во објекти): центарот на градот,  Црвениот плоштад, Кремљ,  Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот, Новодевичанскиот  Манастир, видиковецот Врапчево брдо,  Универзитетот “Ломоносов”,  Паркот на победата  и други…Во вечерните часови, факултативнапосета на Московското Метро во вечерните часови, особено на некои од најубавите метро станици кои се налик музеи со бројни мозаици, скулптури, итн.Ноќевање.

3ден (31.12.2018)                    МОСКВА

Појадок. Поаѓање во факултативна екскурзија кон Музеот  Бородинската  битка -посвветен на војната на Наполеон  во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворенн круг и преставува еден од  најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време.Навечер  одење до  Црвениот Плоштад(со метро,со водич),каде традициоонално се,со голем огномет  се пречекува Новата Година.Ноќевање.

4 ден (01.01.2019 )                  МОСКВА         

Појадок.Поаѓање во факултативна екскурзија кон Сергиев  Посад (поранешен Загорск,  70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, како и поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Слободно време.Ноќевање.

5 ден (02.01.2019)            МОСКВА 
Појадок.Појадок. Слободен ден за индивидуални активности, или факултативна посета на Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија.  Големо  историското и уметничкото богатство на Московскиот  Кремљ,  кои се собрани во една збирка од која е настанат Музејот (Богатството од Царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето, ризницата на царска Русија…Враќање во хотел и слободно попладне/вечер за одмор и индивидуални активности, или факултативно вечерно крстарење во река – пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson.

6 ден (03.01.2019)            МОСКВА -БЕЛГРАД

Појадок.Слободно време. Трансфер до  аеродром.  Лет за Белград во 22Ч40 часот (JU 655). . Пристигнување во Белград во 23. 40часот.

 

Цената влучува:

 • Авионски превоз  Белград – Москва – Белград .
 • 5 ноќевања со појадок во хотел 4* .
 • Организиран трансфер аеродром – хотел – аеродром, според програма.
 • Панорамски разглед на градот со водич на српски јазик (без влезници во објекти).
 • Техничко водство / Пратител на групата.

 

Цената не вклучува:

 • Аеродромски такси во висина од 108еур / 6.700 мкд(подложнии нна промени
 • Индивидуални трошоци и дополнителни оброци и пијалоци кои не се наведени во програмата.
 • Задолжително патничко осигурување
 • Факултативни излети:

Кремљ – 55 еур (*** Се резервира однапред, во агенција!)

Сергиев имот (Поранешен Загорск) – 40 еур

Московско Метро (прошетка) – 10 еур

Боородинска  Битка – 30 еур

Крстарење по река – 35 еур

*** Во цените за факултативни излет се вклучени превоз, влезница (каде што ја има), локален водич. Минимален број на патници за реализација на излетите е 15 лица. За помалку пријавени лица (10-14) факултативата би можела да се реализира но со јавен превоз.

 

Забелешки:

 • За резервации потребен е аванс од 40% од вкупнот износ на аранжманот.
 • Целосна уплата, најдоцна петнаесет (15) дена пред започнување на аранжманот.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото, во случај на промена на цената на превозот (авионските билети), да ја промени и цената на аранжманот.
 • Доколку не се оствари минималниот број на патници, организаторот го задржува правото да го откаже или да ја зголеми цената на аранжманот како и цените на факултативните излети.
 • Агенцијата го задржува правото за отказ на аранжманот 7 дена пред патувањето.  
 • Распоредот и содржината на посетите и разгледите може да претрпи промена во зависност од состојбата на терен.