[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Париз центар на светот !!!

Print Friendly, PDF & Email

20 причини кои ќе ви откријат зошто Париз е центар на светот

par02

Градот на светлината минува низ турбулентен период во последно време. Но, ни терористите, ниту пак стравот нема да може да ја убијат убавината и духот на Париз. Градот на Сена е вечен и неуништлив, а ние ви прикажуваме 20 причини зошто е тоа така:

 • Затоа што Сена е река покрај која се ужива во мир и тишина.
 • Бидејќи париските палачинки се најдобри од сите останати.
 • Не постои ништо поубаво од кроасан.
 • Погледот на Sacre-Coeur ќе ве остави без здив.
 • Бидејќи овој град ќе ве воведе во мистериозниот свет на Moulin Rouge.

 

 • Затоа што француското вино е едно од најсовршените на светот.
 • Бидејќи Louvre ја поседува најдобрата уметничка збирка во светот.
 • Париз е заслужен за модата во денешно време.
 • Денот во Луксембуршкиот парк никогаш не е залудно потрошен.
 • Бидејќи Champs Elysees е неверојатен во секој поглед.
 • А на крај на претходно споменатите знаменитости ве чека Триумфалната порта.
 • Ова е градот на Серж Генсбурж.
 • И на Едит Пиаф.
 • За свој дом, градот го сметаа Пикасо, Хемингвеј, Џозефин Бекер…
 • Нема град со толку многу различни видови на леб.

 

 • Бидејќи погледот кон Ајфеловата кула ќе ве натера повторно да се заљубите/
 • Затоа што овде вечерите ги поминувате со пријателите и фамилијата.
 • Затоа што Notre Dame е магичен исто како и во соништата.
 • Овде се бакнувате каде и да стигнете…
 • … едноставно, ова е градот на љубовта!

 

 

About the Author