[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

ШКОЛСКА НАУЧНА ЕКСКУРЗИЈА – БУДИМПЕШТА – ПРАГА – ВИЕНА

Print Friendly, PDF & Email

ШКОЛСКА  НАУЧНА ЕКСКУРЗИЈА                                        ( 6 дена / 3 НОЌЕВАЊА )

БУДИМПЕШТА –  ПРАГА –  ВИЕНА

1. Ден 10 Април (Вторник):      Поаѓање од договореното место во 17 часот. Возење накај Будимпешта со попатни застанувања заради гранични формалности и одмор на групата. Ноќно возење.

2. Ден 11 Април  (Среда): Пристигнување во Будимпешта во раните утрински часови. Заминување на разглед на градот со туристички водич. Посета на плоштадот на хероите, панорамска обиколка на дворецот на Вајда Хунјади, Булеварот Адраши, Операта, Катедралата на Матија Корвина, посета на стариот дел на Будим – Рибарската кула, посета на Цитаделата. .  Слободно време за прошетка по Ваци улицата – најпознатата улица во Будимпешта и време предвидено за ручек. Сместување во хотел и одмор.Вечера. Во вечерните часови крстарење со брод по Дунав и разглед на Будимпешта во вечерните часови. Посета дискотека . Ноќевање 1.

3. Ден  12 Април (Четврток):      Доручек. После доручекот тргнување за Прага. Пристигнување во Прага во попладневните часови. Застанување во трговски центар заради размена на девизи и ручек. Ориентациона тура *каде – што – како*. Сместување во хотелот и одмор.Вечера. После вечерата Крстарење по Влтава со брод. Посета на дискотека- факултативно. Ноќевање 2.

4. Ден 13 Април (Петок) :   Доручек. Панорамски разглед на градот со туристички водич: Црквата на Тина, Вацлавскиот и староградскиот плоштад, Карловиот Мост, делот на еврејскиот кварт, златната улица и париската улица, Храдчани дворецот со манастирот страхов, катедралата Св. Вита и другите катедрали, новиот и стариот Кралски дворец, Лорето……. Слободно време и време предвидено за ручек. Враќање во хотел, вечера. Во вечерните часови факултативно посета на стара чешка пивница, посета на Дискотека. Ноќевање 3.
6ee6902bc4cdb234fb0184bab92d6c8721db29f7 26a0e0510298b718bcdb4bbbd34d0f2e54b0f103 43a5679e7e44d4ed8fafacc2f71b2899c465c8fc 641a3d69b212d6b6f0763c5324483cb858753798 47053ebeb14e9bd16d014f8173fb840cf93a4eb9

5. Ден 14 Април (Сабота): Доручек. После доручекот напуштање на хотелот  и тргнување за Виена. По пристигнувањето во Виена тргнување во разгледување на дворецот ШЕНБРУН и паркот кој го опкружува дворецот, Прошетка низ прочуениот дворец ХОФБУРГ… Слободно време за прошетка низ центарот на Виена и со договор со групата во вечерните часови тргнување за Македонија.

6. Ден 15 Април (Недела) :  Во утринските часови пристигнување во Македонија.

,

Цена  на  аранжманот изнесува : 151 Еур /  9.350 МКД
Цената е дадена по лице за плаќање  исклучиво во денарска противредност.
Можност за плаќање на 6 рати со кредитна картица.

ВО ЦЕНАТА  НА АРАНЖМАНОТ E ВКЛУЧЕНО :
1.    Превоз со Високо Туристички  Автобуси на Неведената релација опремени со Клима, ТВ, ДВД по Европски нормтиви
2.    ДВЕ no}evawa на БАЗА НА ПОЛУПАНСИОН  во Хотели со 3 (4)*** во Прага
3.    ЕДНО ноќевање на БАЗА НА ПОЛУПАНСИОН во Хотели со 3*** во Будимпешта
4.    Пратител и професионална организација на екскурзијата од страна на агенцијата
5.    Патничко Осигурување
6.    Доктор за цело времетраење на екскурзијата
7.    Локални лиценцирани водичи во сите градови предвидени за посета

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:
2. Факултатива и влезници:
    ПРАГА
o    Дискотека 1 вечер = 8 еур
o    Крстарење по Влтава = 10 еур
o    Посета на стара чешка пивница со 1 пиво ( сок ) во
цената 7 еур
    БУДИМПЕШТА
o    Крстарење по Дунав = 12 еур
o    Дискотека = 8 еур

    ВИЕНА
o    Шенбрун 12 еур (Доколку се разгледуваат само парковите не се наплаќа
o    УСЛОВИ , НАЧИН и РОК на ПЛАЌАЊЕ:
– Со МАСТЕР KАРД или ВИСА картички во согласност на договорот што секој родител ја има со банката издавач на картичката.

About the Author