[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

Ски центар Пелистер

Print Friendly, PDF & Email

СКИ Центар Копанки

Pelister-Kopanki-Ski-Macedonia-MKmaps
Жичарница и ски стаза “ Бегова Чешма – Копанки“
– Должина на комплетната постројка  —————      680  метри
– Почетна станица на надморска висина ———-     1400  метри
– Крајна станица  на надморска висина  ———-      1610  метри
– Број на корпи со две седишта              ———–          68
– Капацитет за превоз на патници          ———-         500  на час
– Просечен нагиб                                      ———-           36 %

Ски – Лифт  и ски стаза ,, Копанки “
– Должина на комплетната постројка   ————-        580  метри
– Почетна станица на надморска висина ———      1610   метри
– Крајна станица на надморска висина  ———–       1800 метри
– Број на сидра за влечење                ————–           45
– Капацитет за превоз на скијачи       ————–          700 на час
– Просечен нагиб                                 ————–            38 %

Ски центар “КОПАНКИ” ЦЕНОВНИК
1 ДНЕВЕН БИЛЕТ 300 ден
2 СЕДУМДНЕВЕН БИЛЕТ 1.800 ден
3 ДЕТСКИ БИЛЕТ 200 ден
4 СЕДУМДНЕВЕН ДЕТСКИ БИЛЕТ 1.200 ден
5 СЕЗОНСКИ БИЛЕТ 4.000 ден
6 ДЕТСКИ СЕЗОНСКИ БИЛЕТ 3.000 ден
7 БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ 100 ден

СЕЗОНСКИ БИЛЕТ за Попова Шапка и Копанки 10.500 ден

Напомена: Полудневниот билет важи од 12:00 часот
Детскиот билет е за деца до 12 години
Работно време на ски центрите: од 09:00-15:00 часот, викенд: 09:00– 16:00 часот
Ноќното скијање ќе се одвива во терминот од 19:00 – 22:00 часо

About the Author