from €30,00
Book Now

АТВ тури Албанија – радоста од адреналинот

0/5

Duration

1-8 hours

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Новитет за оваа година, покрај зголемениот број на сместувачки капацитети, ресторани, екскурзии и останати услуги, оваа година понудата ја збогатуваме со неколку адреналински активности меѓу кои џип сафари и АТВ тури на неколку атрактивни дестинации вдолж албанскиот брег. 1. Лесна тура - Звернец Времетраење: 2 / 3ч Должина: 35 км... More
Print Friendly, PDF & Email

Новитет за оваа година, покрај зголемениот број на сместувачки капацитети, ресторани, екскурзии и останати услуги, оваа година понудата ја збогатуваме
со неколку адреналински активности меѓу кои џип сафари и АТВ тури на неколку атрактивни дестинации вдолж албанскиот брег.

1. Лесна тура – Звернец
Времетраење: 2 / 3ч
Должина: 35 км
Оваа тура е совршена за целото семејство и луѓе кои сакаат помалку да возат, но истовремено и да уживаат во оваа кратка но слатка авантура. Возиме на три различни видови патишта: асфалт – сообраќаен пат, песочен плажа и навистина убав пат со борова шума. За време на турата ќе го посетиме манастирот Звернец од 13 век во внатрешноста на лагуната Нарта, позната по морскиот поглед, над Јадранското море

Што вклучува?
Водата вклучува во цената.

2. Околу лагуната Нарта и замокот Канине – Средна
Времетраење: 4/5 ч
Должина: 48 км
Оваа тура е совршена за оние кои имаат повеќе време да уживаат во Валона, минувајки ја малата тура, а потоа се надополнуваме со искачување до замокот Канина. Возејќи по асфалт – сообраќаен пат, песочен пат на плажа и навистина убав пат со борова шума, до лагуната Нарта и манастирот Зврнец, потоа и замокот Канине со прекрасен поглед кон Јадранското Море и градот Валона.

Што вклучува?
Вода и ланч пакет се вјклучени во цената, како и влез во замокот Канина

3. Голема тура околу Валона, Орикум и с.Траѓас – Голема
Времетраење: 6 / 8ч
Должина: 74 км
Оваа грандиозна тура е за оние кои сакаат да го поминат целиот ден возејќи до замокот Канине, полетиштето за параглајдери на Шашица, градот Орикум, археолошкиот локалитет и селото Траѓас. Возејќи се по асфалт – сообраќаен пат и макадам ќе уживаме во овој ден правејќи незаборавни слики од Валона, Јадранското море и прекрасниот залез. На пат ќе застанеме за ручек во куќа за гости во село Траѓас, а потоа ќе одиме во посета на археолошкиот локалитет Орикум и конечно ќе продолжиме кон Валона.

Што вклучува?
Вода и ручек во куќа за гости, влез во замокот Канине, влез за археолошкиот локалитет во Орикум

4. Предизвикувачка турнеја за пактот АТВ волк
Времетраење: 10 / 11ч
Должина: 121 км
На оваа предизвикувачка авантура ќе видите сè што е дел од сите наши тури, а тоа е се она што го нуди Валона во моментот. Возејќи по песочен плажа, асфалт – сообраќаен пат, пат со борова шума и макдам, ќе ги видиме најважните културни и природни споменици во регионот на Валона и Орикум.

Што вклучува?
Вода и ручек во куќа за гости, влез во замокот Канине, влез за археолошкиот локалитет во Орикум
5/6.Зајдисонце на плажа и зајдисонце од видиковецот Сашица
Времетраење: 2 / 3ч
Должина: 35 км
На турата која ве води на зајдисонце до видиковецот Порто Ново на една од поубавите/тивки плажи околу Валона ќе ги посетиме (Манастир Звернец и лагуната Нарта, а потоа ќе уживаме во прекрасното зајдисонце на видиковецот Порто Ново)

На турата која ве води на зајдисонце до видиковецот Сашица (полетиште за Параглајдери над Валона), ве води до едно од најдобрите места од каде може да уживате во прекрасното зајдисонце. За време на оваа тура ќе ги посетиме: замокот Канине подигнат во 3 век п.н.е.ж

Less

Tour's Location

Created with Sketch.
from €30,00

You might also like