from €89,00
Book Now

Белград – Нова Сад – Сремски Карловци – Фрушка Гора

Not Rated

Duration

2 ноќевања

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Print Friendly, PDF & Email

БЕЛГРАД-НОВИ САД-СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ-ФРУШКА ГОРА

Термин: 11.03-14.03.2021

2Ноќевања со појадок + превоз

ОВАА ПРОГРАМА НЕ Е ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА TА АРИЕС, И ЗА ИСТАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ КОВИД ВАУЧЕР!

 

1.Ден – Состанок со групата во 23:30 од спортска сала Битола па поаѓање за Белград. Патот води преку граничен премин Табанвце. Ноќно возење со попатни паузи и царински формалности.

2.Ден – Пристигнување во Белград, сместување во хотел и кратка пауза за одмор на патниците. Во договорено време се упатуваме кон центарот на Белград, посета на храмот св.Сава, пешачка тура низ Калемегдан, прошетки и кафе по Кнез Михајлова со локален водич. Вечерта слободно време. Ноќевање.

3.Ден- Појадок. Факултативен целодневен излет до Нови Сад. Прво пристигнуваме во ФРУШКА ГОРА еден од петте национални паркови во Р.Србија со 16 православни манастири каде се прави посета на манастирот Крушедол. По разгледите продолжуваме кон Сремски Карловци, се запознаваме со белиот чинар, Соборната црква, Католичката црква, фонтаната со 4 лавови итн.. Местото е познато по своите вински подруми, следува посета на винарија каде ќе имате можност на бесплатна дегустација на вино. Во договрено време се упатуваме кон Петроварадинската тврдина која се наоѓа во населбата Петроварадин од која имаме прекрасен поглед кон реката Дунав. Се упатуваме кон Нови Сад, пристигнување и разглед на центарот на градот, католичката црква, Владичанскиот двор, плоштадот со градското собрание..слободно време за кафе. Во договорено време поаѓање за Белград. Попатно посета на тровски центар ИНЏИЈА. Пристигнување во Белград во вечерните часови. Ноќевање.

4.Ден – Појадок. Одјавување од хотелот. Посета на тровски центар УШЧЕ, слободно време за шопинг, кафе и сл. Во договорено време поаѓање за Македонија. Денско и ноќно возење со попатни одмори и царински формалности. Пристигнување во вечерните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 89 еу

Поаѓање од Битола, Прилеп, Велес, Скопје и Куманово

НАПОМЕНА!!!Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на поедини содржини од програмата. За факултативните излети се потребни 20 патници.

View More

Included/Excluded

  • Превоз на наведената релација со туристички автобус
  • 2 ноќевања во хотел 3* во Белград
  • Организација и водство на патувањето
  • Лиценциран пратител на групата
  • Разглед на Белград со локален водич
  • Факултативен целодневен излет НОВИ САД+СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ+ФРУШКА ГОРА-25 евра
  • Факултативно крстарење Дунав и Сава -15 евра
  • Патничко осигурување

Tour's Location

Created with Sketch.
from €89,00

You might also like