fbpx
from 0 €
Резервирај

Кападокија – 3 и 4 ноќи

Нема оценки

Времетраење

Тип

Дневна Тура

Големина на група

Неодредено

Јазик

___

Опис

Print Friendly, PDF & Email

КАПАДОКИЈА – АВИОНСКИ ПРЕВОЗ Кападокија

Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно ќе изгледа како Кападокија. Регионот е во централна Турција и е познат по уникатни карпести форми во кои древните народи ги направиле своите домови и светилиштa….

Цена од
279€  – 17.240 мкд
СО ПОЈАДОК
+
АВИОНСКИ БИЛЕТ + ТРАНСФЕР
3 или 4 ноќевање

 

 

 

Во цената се вклучени следниве услуги:
 Повратен авионски билет со Пегасус Ерлинес од Скопје преку Истанбул до Кајсери со (20 кг вклучен багаж);
 Аеродромски такси;
 Сместување во одбран хотел 3 или 4 ноќи;
 Организиран превоз од аеродром – хотел – аеродром.

Во цената не се вклучени следниве услуги:
 Факултативни екскурзии;
 Патничко и здравствено осигурување;
 Екстра трошоци во хотел.

ЕКСКУРЗИИ

Северна Кападокија
Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17 часот. Се посетуваат следниве локалитети: Devrent Valley, Monk’Valley, Avanos, Uchisar Castle, Esentepe Panoramic view, Goreme Open Air Museum
Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно-ручек.
Од 50€

Црвена долина
Турата започнува во 09.30 часот, враќање во 17 часот. Се посетуваат следниве локалитети:
Red Valley, Cavusin village, Pigeon Valley, Kaymakli underground city. Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно-ручек
Од 50€

Јужна Кападокија
Турата започнува во 09.30 часот,враќање во 17.30 часот. Се посетуваат следниве локалитети:
Kaymakli underground City, Ihlara Valley, Meleniz River, Belisirma village, Selime Monastery
Турата вклучува: автобуски превоз, водич на англиски јазик, влезници. Факултативно-ручек
Од 55€

Летање со балон
Турата започнува минимум 45 минути пред изгрејсонце. Трае околу 2 часа. Се прелетуваат следниве области: Love Valley, Aydin Kiragi, Pigeon Valley, Cavusin. Турата вклучува: трансфер од и до хотел, организатор и водич, летање со балон
Од 120 Еур

Важна напомена:

 Горенаведените цени не се гарантирани. Цената може да биде повисока и зависи од местата на авион!
 Плаќањето е задолжително во денари (1 еур = 61.8 мкд)
 За ова патување потребен е валиден биометриски пасош со мин.6 месеца од денот на патувањето
 За влез во Р.Турција потребно е да имате сертификат за вакцина со поминати мин. 14 дена од втората доза пред влез во земјата, ПЦР тест (не постар од 72 часа) или брз антигенски тест ( не постар од 48 часа), или сертификат дека сте ја прележале болеста во последните 6 месеци. Сите наведени сертификати се однесуваат за лица посатари од 6 години.
 Формулар за влез, регистрација на : https://register.health.gov.tr (72 часа пред влез во земјата) – задолжителен.
 За влез во Македонија потребен е сертификат за прележан COVID 19 во последните 45 дена сметајки од денот на оздравување, или примени најмалку 2 вакцини, или пак Антиген негативен тест или ПЦР негативен тест. Сите горенаведени потврди не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 18 години.
 Цените не важат за време на празници
 Факултативните ексурзии треба претходно да се резервираат и да се платат.
 Важно: За резервација задолжителна уплата од 100%, и ако се откаже резервацијата се плаќаат пенали од 100 %.

 

Прочитај Повеќе

Локација

од 0 €

Можеби ќе ви се допадне