fbpx
from €795,00
Резервирај

Москва и Санкт Петерсбург во Мај

Нема оценки

Времетраење

6 Ноќевања

Тип

Specific Tour

Големина на група

50 people

Јазик

___

Опис

Print Friendly, PDF & Email

МОСКВА&САНКТ ПЕТЕРСБУРГ-МАЈ

МОСКВА  &  САНКТ ПЕТЕРБУРГ

01.05-07.05.2020/13.05-19.05.2020/24.05-30.05.2020

 

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ:

1 ден:  БЕЛГРАД – МОСКВА

Состанок  на групата два часа пред поаѓање на аеродромот “Никола Тесла” во 04.30 часот.Лет со авиокомпанијата Air Serbia  vo 06.35 часот(JU 650) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 10:15 ч. Панорамско разгледување на градот со автобус: центарот на градот,  Црвениот плоштад, Кремљ,  Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот,Новодевичанскиот  Манастир, видиковецот Врапчево брдо,  Универзитетот “Ломоносов”,  Паркот на победата  и други. (без влегување во објектите)..Трансфер до хотелот. Факултативна програма:Посета на Московското метро во вечерните часови,особено на некои од најубавите метро станици, кои наликуваат на музеи (мозаици, скулптури) (факултативно) . Ноќевање.                                                                                                                            

2 ден:  МОСКВА

Појадок. Факултативна програма: Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија. Големо  историското и уметничкото богатство на Московскиот  Кремљ,  кои се собрани во една збирка од која е настанат Музеот (Богатството од царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето,ризницата на царска Русија Попладне слободно време за одмор и индивидуални активности. Факултативна програма:Вечерен разглед на Москва  по река-пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson.  Ноќевање.                                                                                                  

3 ден :  МОСКВА

Појадок.Факултативна програма: Сергиев  пасад (поранешен Загорск,  70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Факултативна екскурзија кон Музеот  Бородинската  битка -посветен на војната на Наполеон  во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворен круг и преставува еден од  најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време. Ноќевање .                                                   

4 ден:  МОСКВА – САНКТ  ПЕТЕРБУРГ

Појадок.Трансфер до железничка станица.Патување за  Санкт Петерсбургво 09.40 часот со современ воз  Сапсан. Пристигнување во 13.30м часот. Панорамско разгледување на градот  : Невски Проспект, Казанскиот Парламент,  Кралскиот  плоштад, Адмиралитетот, Васиљевско острово, Ермитаж, Исакиевската  катедрала, бронзеното Коњаник … (без да се  влезе во просториите). Трансфер  до хотелот. Сместување .Слободно време. Ноќевање .                                                                                   

5 ден:  САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Појадок.Факултативен излет-Крстрење по реката Нева,со специални бродови,прилагодени за минување низ каналите и ниските мостови,поради кои овој град го доби името Северна Венеција.Поглед кон знаменитостите на градот и неговата архитектура од  легендарната река Нева ,кое преставува големо доживуање и ќе остане засекогаш  врежано во вашите сеќавања.Факултативен  разглед на Петропавловската  тврдина, историското јадро на градот, ПеттропавловскатаЦрква, каде се наоѓаат  сите руски императори, почнувајќи со Петар I, Историскиот музеј на Санкт Петербург, познатиот затвор. Ноќевање.                                                                              

6 ден:  САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Појадок. Факултативна програма: Екскурзија до Петерхоф – Рускиот Версај, царската летна резиденција на Петар Велики.Разглед  на  Горниот и Долниот Парк и познатата фонтана со 250 позлатени скулптури. Разгледот  вклучува прошетка по парковите, со прекрасен поглед кон Заливот на Финска, Санкт Петербург и Кронштат. Факултативна програма до Пушкин-Царското Село – летната резиденција на Екатерина Велика, замокот и прекрасниот парк со површина од 34 км2.Ентериерот на замокот фасцинира со сјајот на уметнички предмети изработени од полускапоцени камења, злато, портрети на династијата Романови. По повод 300 – годишнината од основањето на Санкт Петербург заврши реконструкцијата на познатата  Килибарска сала, која  го врати  некогашниот сјај на дворецот на Катерина . Слободно време. Ноќевање.                             

7 ден:   САНКТ ПЕТЕРСБУРГ –  БЕЛГРАД

Појадок.Факултативна програма: Ермитаж, разглед на еден од најголемите музеи во светот  на Зимскиот дворец, со над 3 милиони експонати, со ремек-делата на Леонардо да Винчи, Тицијан, Ван Гог, Сезан, Пикасо Слободно време.Трансфер до аеродромот .Лет за Белград во 21:35 часот.Пристигнување во Белград во 23.20 часот. 

 

мОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

01.05-07.05.2020

13.05-19.05.2020

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

хотел делта  4 */хотел москва 4 *

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

795 еур(49.290мкд)

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

740 еур(45.880мкд)

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

160 еур ( 9 920 мкд)

Доплата  за полупансион (6  ноќевања)                                                      80  еур (4 960мкд)

(не важи за термин 01.05.)

 

 

мОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

24.05-30.05.2020

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

хотел делта  4 */хотел москва 4 *

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

830 еур(51 460мкд)

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

780 еур(48.3600мкд)

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

190 еур ( 11.780 мкд)

Доплата  за полупансион (6  ноќевања)                                                      95 еур (5 890мкд)

 

 

 

Цената влучува:

•Авионски карти  според програмата;

–  Белград – Москва 

–  Москва – Ст Петрбург ( воз) 

–   Ст Петрбург  – Белград 

• аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 123 €  (7.626 мкд), кои е подложат  на промени);

• Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок 

• Сместување во  Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба, со појадок

• Трансфери според програмата; 

• Разглед на Москва и Ст.Петерсбург 

• Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот

• Виза

Цената не вклучува :

• факултативни програми; 

• индивидуални трошоци;

***ЗА ПАТУВАЊЕТО ПОТРЕБЕН Е ВАЛИДЕН ПАСОШ 6 МЕСЕЦИ ОД ДАТУМОТ НА ВРАЌАЊЕ***

Факултативна програма :                                                                                                                                        

 Москва

• Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви),   45 еур

• Сергиев имот (поранешен Загорск)                                  45 еур                                                                                                         

• Прошетка на Московското метро                                      10 еур                                                                                                                                    

• Бородинска  битка                                                                 35 еур                                                                                                                                           

• Kрстарење по реката Москва                                             40 еур

Ст.Петербург                                                                                                                                                                  

 • Ермитаж                                                                                   45 еур                                                                                                                                             

•Пушкин (Царското село)                                                        55 еур                                                                                                                  

•Петерхоф, Горен и Долен парк                                             45 еур

• Петропавловска Тврдина                                                      30 еур                                                                                                           

•Возење по реката Нева                                                          30 еур                                                                                                            

Сите цени вклучуваат: водич, автобуски превоз и влезници.За реализација на Пушкин ( Царско село ), Кремљ и Палатата на оружјето пријавување и плаќање е веднаш со правење на резервација во агенција.

ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА  НА АРАНЖМАНОТ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 20 ПАТНИЦИ

Плаќањето ќе се врши исклучително во денари по курс од 62мкд за 1€ 
Општите услови за патување на т.а. АРИЕС и СКТМ се составен дел од овој аранжман

Прочитај Повеќе

Вклучува/Не вклучува

 • Авионски карти
 • Москва – Ст Петрбург ( воз)
 • аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 123 € (7.626 мкд), кои е подложат на промени)
 • Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок
 • Сместување во Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба, со појадок
 • Трансфери според програмата;
 • Разглед на Москва и Ст.Петерсбург
 • Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот
 • Виза
 • Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви) 45 еур
 • Сергиев имот (поранешен Загорск) 45 еур
 • Прошетка на Московското метро 10 еур
 • Бородинска битка 35 еур
 • Kрстарење по реката Москва 40 еур
 • Ст.Петербург
 • Ермитаж 45 еур
 • Пушкин (Царското село) 55 еур
 • Петерхоф, Горен и Долен парк 45 еур
 • Петропавловска Тврдина 30 еур
 • Возење по реката Нева 30 еур

Локација

Reviews

0/5
Нема оценки
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

од €795,00

Можеби ќе ви се допадне