[email protected] + 389 47 22 41 55 + 389 47 22 41 56 +389 72 22 81 55

USA Work and Travel

Print Friendly, PDF & Email

Знаеш ли да уживаш во животот?!

 

Сакаш патувања, забава, нови пријателства, авантура…

Зарем не ти здодеа монотонијата на секојдневниот живот?

Ти треба нешто ново, поинакво… Нови лица и карактери, самостоен живот далеку од дома. Звучи интересно, признај !!!

 

USA Work and Travel програмaта ги остварува твоите сништа!!!

 

Биди и ти дел од програмата за културна размена на студенти која овозможува престој и работа во САД за време на летниот распуст со максимално времетраење од 4 месеци.

 

Цел на програмата:

 

·         Работа и престој во САД за време на летниот распуст

·         Запознавање со нова култура, начин на живот и работа во Американска бизнис средина

·         Подобрување на Англискиот јазик

·         Посета на многубројни туристички атракции насекаде низ САД

·         Стекнување нови пријателства со студенти од целиот свет

·         Самостоен живот во друга земја – искуство и авантура

·     Можност за заработка (со која студентот го покрива своето сместување во САД и си овозможува дополнителните трошоци за прошетка, излегување, шопинг…)

Кои се критериумите за аплицирање?

  ·        Основно познавање на Англискиот јазик

·        Редовен студент како и редовно полагање на испити 😉

·        Доволно средства за покривање на трошоците

·        И секако гоооооолема желба за посета на U.S.A 😀

Процедура за аплицирање

Чекор 1

Интервју за утврдување на нивото на Англиски јазик на студентот од страна на претставник на ZIP Travel

Чекор 2

Потпишување на договор помеѓу студентот и ZIP Travel

Чекор 3

Избор на готова работна понуда од нашиот ZIP Job Pool или на еден од нашите саеми со работодавци од САД – ZIP Job Fair

Чекор 4

Комплетирање на сите потребни документи за во US Embassy – Скопје

Чекор 5

Интервју за виза во US Embassy – Скопје 

 

Вкупната цена на програмата вклучува:

·         Работна понуда по Ваш избор

·         DS 2019 формулар неопходен за аплицирање за Ј-1 виза

·         Зравствено осигурување во согласност со стандардите на програмата

·         Ориентација пред заминување

·         Work & Travel прирачник

·         Асистенција при аплицирање за Social Security Card

·         24 часовна поддршка за време на престојот во САД

 

Секоја сезона ЗИП Травел на своите апликанти им нуди можност за користење на специјални промоции:

Аплицирањето за USA Work & Travel 2013 започна!

Одбројувањето заврши но пријавувањето наUSA Work & Travel програмта штотуку започна!!!

Дали сте подготвени за нова и незаборавна летна авантура? Бидете чекор понапред од другите, направете си план за следното лето.  Аплицирајте на време и изберете си работно понуда и дестинација, по ваша желба.

Не дозволувајте само да ги слушате лудите и незаборавни авантури на вашите пријатели, колеги и роднини кои неуморно го споделуваат Work & Travel искуството, туку бидете и вие дел од нив. Аплицирајте веднаш и  добијте попуст и  многу  други поволности!!!

Kur është Work & Travel , atëherë është ZIP Travel!

 

Голем настан за почетокот на USA Work & Travel 2013!

Бидете дел од настанот кој ќе го обележи почетокот на USA Work & Travel 2013 програмата. На 1-ви и 2-ри Октомври 2012, од 10 до 14 часот, ве покануваме да присуствувате во кампусот на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.

ЗИП Травел и АИЕСЕК ви приредуваат многу изненадувања.

Присуството е ЗАДОЛЖИТЕЛНО!!!

 

 

Заработи па врати! Прв Work & Travel кредит во Македонија!

Заработи па врати!!! А до 1-ви Октомври и без камати!

Прв наменски кредит за USA Work & Travel програмата во Македонија!

Само со ЗИП Травел  и NLB Тутунска Банка имате единствена можност да заминете на USA Work & Travel програмата, а да платите кога ќе се вратите од Америка. Со оваа специјална понуда, само за студентите на ЗИП Травел, повеќе немате финансиска пречка во планирањето на вашето идеално лето.  Побрзајте и аплицирајте за Work & Travel Програмaта на ЗИП Травел и изберете ја работната понуда која најмногу ви одговара.

Процедурата за аплицирање за овој наменски кредит е едноставна, брза и лесна! Апликацијата ја поднесувате во една од канцелариите на ЗИП Травел во Скопје, Тетово и Штип. Процесот на одобрување трае само 48 часа. По одобрувањето на кредитот добивате можност за рок на отплата до 24 месеци со вклучен бескаматен грејс период од 7 месеци, односно немате обврска за какви било плаќања до 1 ви Октомври! По завршувањето на програмата и враќањето од Америка, студентот има можност да го врати целиот износ на кредитот без за тоа да плати доплнителна камата. Погледнете ги условите, а за подетлани информации кликнете овде или посетете ги нашите канцеларии во Скопје, Тетово и Штип:

-максимален износ до 150.000 мкд

-0% годишна камтна стапка *

-без обрска за какви било плаќања до 1-ви Октомври (освен манипулативните трошоци при одобрување на кредитот) **

 

* 0% годишна камата (17,12 % СВТ за износ на кредит од 150.000 мкд) за кредити со рок на отплата 8 месеци; 12% годишна камата (15,81 % СВТ за износ на кредит од 150.000 мкд) за кредити со рок на отплата 24 месеци со вклучен бескаматен грејс период од 7 месеци).

** манипулативниот трошок е 10% од износ на кредитот

 

 

About the Author