Нашата историја

ТА Ариес е основана во 1999 година, со тенденција на постојано збогатување на понудата во туризмот и туристичката индустрија збогатена со најновите трендови. ТА Ариес е една од водечките туристички агенции-оператори во земјата и регионот благодарение на својот висок бизнис стандард и одлична услуга,. Голем број туроператори го одбрале Ариес како партнер и во соработка со Ариес заднички биле создавани и продавани патувања и пакети и други деловни услуги за секој обичен купувач како и одредени корпоративни клиенти.

За речиси цела деценија ТА Ариес е во пораст и се наметнува како лидерска агенција: тоа е главниот организатор на приватни и бизнис туристички пакети, како и на повеќето релевантни онлајн патувања и даватели на услуги. Како резултат на своето долгогодишно работење, партнерска мрежа е поставена низ целиот свет , која опфаќа над 45 парнтери. На ТА Ариес е следната бизнис стратегија – според кој клиентите, покрај услуги, секогаш добиваат додадена вредност и бенефиции – кое се покажа како идеално, со оглед на фактот дека Агенцијата ефективно ја постигнува својата цел, односно зголемување на бројот на задоволни патници кои, сезона по сезона, имаат на располагање постојано поразновиден избор на услуги. ТА Ариес смета дека главните задачи се дека треба да се се одржуваат постојните високи бизнис критериуми, како и збогатување со нови производи, вклучувајќи и специјализирани туристички пакети. Како последица на речиси една деценија на искуство и иновативен пристап кон креирање на својата туристичка понуда,ТА Ариес ги исполнува очекувањата на своите клиенти преку трансформирање на своите желби и фантазии во вистинскиот живот искуства. Што ги надминува таквите предизвици благодарение на високо специјализирани вработени, чии натпросечна квалификации се резултат на хуман развој на корпоративна култура во која, во пријатната атмосфера на тимска работа, се ценат креативност, иницијативност и посветеност. Со помош на својата силна мрежа на сигурни домашни и странски партнери, како и оние кои припаѓаат на партнери, ТА Ариес ги задоволува потребите на сите профили на клиенти, создавајќи за нив најзгодни, најбрзи и финансиски прифатливи решенија .

Мисија

Aриес ДОО има изградено својот статус како реномиран домашен тур-оператор преку децении  на посветена работа, сигурни деловни односи со клиентите, надлежните пристап за туристички потреби, личен пристап кон патниците, како и збогатување на пазарот со врвни странски новини. Од 1999 година, кога ТА Ариес беше основана, постепено прерасна во тур-оператор од мал обем и се позиционира при врвот на македонскиот туризам. На почетокот, тоа беше мала туристичка агенција дека првиот организиран автобуски тури низ Балканот за домашни патници, кои беа многу популарни во тоа време. За оваа причина, дури и во тоа време, тој стана познат по свој со имплементација на напредни софтверски на сите нивоа на бизнисот, Ариес има преземено услуга стандарди на повисоко ниво и ги донесе во согласност со бизнис принципи се применуваат во врвни компании во туристичката индустрија. Онлајн бизнис е поставен како една од клучните активности во компанијата стратегија за развој. Како резултат на тоа, одличен модел на онлајн купување на патување пакети е воведен, Исто така, веб-сајт е создаден и дизајниран во согласност со принципите на водечка глобална онлајн тур-оператори.Во согласност со своите професионални и морални вредности, во иднина, Ариес намера да остане верен на своите принципи и на следните трендови на пазарот, придонеси своите клиенти погоден пријатен искуства во сите видови на патувањето.

1000+

Европски дестинации

Земји на “стариот континент” отсекогаш заинтригирани од ТА Ариес, како резултат на кои тие создале луксузни туристички пакети во Европа. Така, агенцијата нуди градот-пауза пакети, идеална за запознавање европски метрополи во неколку дена, проследено со патувања со авион и автобус долго патувања кои често вклучуваат неколку европски земји, кои нудат клиентите можност да се запознаат

2000+

визи

ТА Ариес е реномирана и овластена агенција при посредување и обезбедување на туристички и иселенички визи за многу земји од светот со специјалност при посредување и консултации за обезбедување на визи за САД, Канада како и Австралија како наша специјалност. Како најнов производ се наметнуваат привремените вработувања и курсевите за дообука во Австралија.

300+

Авионски билети

Специјално дизајнирани патување пакети се наменети за клиенти кои бараат целосно персонализирана услуга. Принципот на организирање на туристички пакети создадени според личните желби и афинитети на клиенти прв пат е воведен на пазарот од страна Ариес во 2005 година, додека Ариес денес е водечка организација во процесот на дизајнирање, како туристички пакети.

500

пакети за државни и верски празници

Специјализирани тематски патување пакети биле признаени на пазарот како уште еден пример на голема понуда Ариес е. Така, Агенцијата за години организира патувања за Божиќ шопинг и прослави во Барселона, Дубаи и во Њујорк, Ева прослави Новата година со големи букви во целиот свет и егзотични дестинации, како и патувања во карневали во најпопуларните дестинации, како што се Венеција и Бразил.

Тим

Nikola MItrevski

General Manager

Irena Mitrevska

Finance and accounting manager

Natasha Mirjacic

IATA accreditated travel agent, Accounting, Visa consultant

Karina Hoyos Osorio

Travel Agent, English and Spanish advisor

Ana Mitrevska

Travel agent, Translator, Marketing

Simona Markovska

Travel Agent, Web and Social Media administrator

Andonov Tome

Travel Agent, Professional Driver