fbpx

Словенија е подеднакво примамлива дестинација за посета во секое време од годината. Порторож и Копер се прекрасни одморалишта на словенечкото крајбрежје. Не помалку ќе уживате дури и ако одлучите да го изберете езерото Бохињ или Блед за патување во Словенија, или пак да отидете во Птуј – најстариот словенечки град, со зачувано средновековно јадро, идилично езеро.

Словенија има кујна, култура, па дури и архитектура која е под големо влијание на нејзините соседи, Италија, Австрија и Унгарија. Неверојатна мешавина на климатски услови води до топли медитерански ветрови до подножјето на Алпите, каде што снегот не е непознат дури и во лето. Словенија може да се пофали дека повеќе од половина од нејзината површина е покриена со шуми, затоа се вели дека Словенија е една од најзелените земји во светот.

Секоја сезона има свои атракции во Словенија. Пролетта е одлично време за одмор во прекрасна природа. Летото е идеално време за планинарење и кампување. Есента е убава, особено на планините, а исто така е одлично време за планинарење и кампување. Во зима, планините во Словенија се исклучително место за сите скијачи кои сакаат активен и значаен престој.

Wellness & Spa во Словенија!

Најдобриот wellness & spa во регионот се наоѓа во Словенија! Ви препорачуваме целосно да се опуштите и да уживате во некој од центрите… Нудиме широк асортиман на велнес и спа центри, секако актуелни во текот на целата година: Терме Крка, Терме Чатеж, Терме Лашко, Римске Терме, Моравске Топлице, Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice, ќе ви приреди неописливо задоволство.

Spa & ski Hotel Cerkno

Spa and ski Hotel Cerkno Направете чекор надвор  од вашето  секојдневие и препуштете се на магична атмосфера во пријатна средина среде церкланските планини. На само чекор од главните патишта, ќе најдете се што ви треба за подолг или пократок одмор во секоја сезона. Израдувајте се на одличната хотелска понуда, термална вода, уредени ски стази и магијата за Божиќните празници. Церкљанско со своите историски и географски карактеристики е одличен избор за совршен одмор. Далеку од метежот […]