• +389 47 224155 | +389 47 224156 | +389 72 228155 | +389 47 224151 |

Типови на визи за Канада

Земјоделски работници во Канада

Земјоделски работници во Канада

Пилот програма за имиграција во региони за агро-храна Индустриите за земјоделство и преработка на храна претставуваат значителен дел од канадската економија. Во 2017 година, земјоделско-прехранбениот сектор имаше 110 милијарди долари домашна продажба и скоро 65 милијарди долари извоз. Целта е да порасне околу 30% до 2025 година. Привремените странски работници играат суштинска улога во земјоделскиот сектор. Според статистичките податоци на канадската индустрија, странските државјани исполнија скоро 55.000 работни места во примарниот земјоделски сектор во 2018 ...
Продолжете го вашиот престој во Канада

Продолжете го вашиот престој во Канада

Продолжете го вашиот престој во Канада Нашите партнери во Канада  нудат услуги и помош за оние кандидати кои во моментов се во Канада и избраа да го продолжат својот привремен статус или да останат трајно. Постојат одредени федерални и покраински категории под кои може да имате право на продолжување или дури и постојан статус. Може да изберете: Продолжете го престојот: Барајте да го продолжите или промените вашиот привремен статус на работник, студент или посетител без ...
Странски работници во Канада

Странски работници во Канада

Ангажирање странски работници во Канада Квалификувани странски работници имаат право да работат во Канада за одреден временски период во рамките на програмите за покраински номинирани лица или федерална програма за привремени странски работници, ако работодавците можат да докажат дека не можат да најдат соодветни Канаѓани / постојани жители за да ги пополнат работните места. Програми за номинирани кандидати откако ќе бидат номинирани од страна на провинција или територија за постојан престој, странски работник кој е ...
Студирање и работа

Студирање и работа

Студирајте и работете привремено во Канада   Без оглед дали ја посетувате Канада како турист, дали работите или студирате тука за да ги проширите вашето искуство, знаење и вештини, бидете сигурни дека ќе уживате во вашиот престој во Канада. Секоја година повеќе од 20 милиони луѓе ја посетуваат Канада за да уживаат во многу можности што ги нуди земјата. Во зависност од тоа каде живеете и причината за вашата посета, ќе треба да исполните одредени ...
Здравствени работници

Здравствени работници

Работете и емигрирајте во Канада како здравствен работник Технолошкиот напредок ги подобрува медицината и науката ширум светот, што резултира со зголемување на бројот на луѓе кои живеат подолго. Како што расте постарата популација, побарувачката за здравствени работници исто така има тенденција да се зголемува. На постарите лица им треба повеќе грижа и, во најголем дел од времето, не можат да се грижат за себе. Негувателите играат важна улога во оваа фаза. Во Канада, давателите на ...
Фамилијарно спонзорство

Фамилијарно спонзорство

  Канадските граѓани и постојаните жители на Канада можат да го спонзорираат брачниот другар, партнерот во обичајното право, брачниот партнер, зависното дете (вклучувајќи посвоено дете) или друг роднина со право (како родител или баба и дедо) за да станат канадски постојан жител. Кога ќе пристигнете во Канада како постојан жител, можете да живеете, да студирате и да работите тука, но мора да вложите максимални разумни напори за да ги обезбедите вашите и основните потреби на ...
Провинциски  програми за номинирани кандидати

Провинциски  програми за номинирани кандидати

Провинциски  програми за номинирани кандидати Програмите за номинирани покраини (PNP) обезбедуваат забрзан процес за квалификувани и / или искусни работници, искусни деловни лица и членови на нивните семејства кои сакаат трајно да се населат во одредена провинција Канада. Ако изберете да имигрирате во Канада како кандидат за провинција, прво мора да аплицирате во покраината каде што сакате да се населите и да го завршите нејзиниот покраински процес на номинирање. Номинираните потоа можат да аплицираат за ...
Експресен влез виза за Канада

Експресен влез виза за Канада

ФЕДЕРАЛЕН ЕКСПРЕСЕН ВЛЕЗ Федерална програма за квалификувани работници (FSW), Класа на канадско искуство (CEC), Федерална програма за квалификувани занаети (FST) или Инженерски  ЕКСПРЕС ВЛЕЗ Откријте дали се квалификувате за Express Entry пополнувајќи го образецот за проценка Федералните квалификувани работници, федералните квалификувани занаети и програмите за класи на канадско искуство им даваат на избраните кандидати можност да станат постојани жители врз основа на нивните вештини и способност да се етаблираат во Канада на економски поволен начин. ...