Ирска е европска земја која заради убавините ја нарекуваат уште и смарагден остров.

Ви претставуваме неколку факти кои најверојатно не ги знаете за оваа земја. Даблин на секои 100 жители има по 1 паб и се гордее со тоа. Просечен Ирец секоја година пие по 95 литри пиво. Мај во Ирска е најсув месец. По одење во пензија Ирците обично заминуваат на Канарските острови. Ирска од сите други европски земји има најмал број на пријавени видувања на НЛО.  Џејмс Хобан ја дизајнирал Белата куќа. Во 2002 година Ирска беше прва земја која воведе данок за пластични ќеси.  Дришин е национално јадење кое се прави со повеќе видови месо. Зборот бојкот доаѓа од ирскиот капетан Џејмс Бојкот. Прв пат во магазин овој збор е употребен на 12 октомври 1980 година.

Апликација за Р.Ирска туристичка виза

Формулар за туристичка виза за Република Ирска Пополнете го формуларот и очекувајте нашите консултанти да ве повикаат за повеќе детаљи околу потребни документи, исполнување на услови и целокупната понатамошна постапка. За повеќе информации јавете се на 047224155. Ариес Виза Центар  RM_StatsUsernamePasswordEmailPrezimeImeDali nekokas ste koristele drugo ime i prezime? Maski Zenski Bracna sostojbaSelect an optionNezenet/NemazenaVo brakRazveden/aVdovec/VdovicaBroj [...]

Потребни документи за ирска туристичка виза

Потребни документи за ирска туристичка виза Од гаранторот -гарантно писмо -банковен биланс -фотокопија од ирско државјанство -изводи од матична книга на родените ако сте во блиско крвно сродство -покана за закажан настан Од поднесителот – пополнети формулари – изјава за патување (во агенција) – 2 фотографии – пасош+фотокопија од пасош – потврда за редовен работен […]