Print Friendly, PDF & Email

🌎 Day 2 – Дојдете со нас во Перу ☘️☘️

АМАЗОН (регион)☘️ е регион во северен Перу кој граничи со Еквадор.☘️ Познат е по своите густи шуми, грандиозен планински терен на Андите.☘️ Најзначајно археолошко наоѓалиште во Амазонас е Куелап, пред-Инканска населба која опфаќа стотици згради обиколени од огромен периметарски sид.☘️ На југ е регионалниот главен град Чачапојас, мал град на висорамнини со покриви со црвени плочки.☘️
Луѓето родени во Амазонас се познати по својата љубезност и борбена душа, ☘️како и многу други области во тој регион на Перу.☘️

✈️Потребни се само 1 час и 45 минути со авион од Лима до Чачапојас (чини околу 100 американски долари)
➡️Следете не за повеќе невероjатни дестинации во оваа земја која што има СЕ.

📎info@aries.com.mk
🌎aries.com.mk