Print Friendly, PDF & Email

Day 1- во нашата авантура низ Перу 🏖🌊

🌴 Лима ( Lima La gris ) — главниот и најголем град на Перу. Тој се наоѓа на брегот со поглед на Тихиот Океан.🌊 Лима е петти најголем град во Латинска Америка, зад Мексико Сити, Сао Паоло, Буенос Аирес и Рио де Жанеиро и има 7.600,00 жители. 🌊Неговото население има многу комплексна мешавина на расните и етничките групи. Традиционално, местиците на мешани индијанци и европско (најчесто шпанско),🌊 Втората група се индијанците (најчесто ајмари и кечуанци) и белците, главно, Шпанци и Италијанци од Европа.🌊
Најдобар период за посета се месеците од декември до април🌊. Земајќи во обзир дека Лима се наоѓа во близина на пустина, не мора да се грижите во однос на дождовите така што во овој град може да уживате во текот на целата година.🌊 Доколку сакате да сурфате, тогаш дефинитивно препорачуваме да одите во текот на летните месеци.🌊
Безбедноста во Лима се менува по зоните во градот. Постојат безбедни предградија, како што се Мирафлорес или Баранко.🌊 Во Мирфлорес, најчесто се сместени туристите, а тука има и средени шеталиште, туристичка полиција на секој чекор и се смета за сигурен дел од градот.🌊
➡️Следете не за повеќе невероjатни дестинации во оваа земја која што има СЕ.

📎info@aries.com.mk
🌎aries.com.mk