Зимата во Бугарија е насочена кон скијачките центри Банско и Боровец, кои се и двата најпознати и најголеми скијачки центри во Бугарија. Нудиме и скијачки центар Пампорово.

Покрај овие три, во Бугарија има околу 12 ски центри кои секоја година привлекуваат се поголем број странски туристи за релативно евтин зимски одмор.

Комбинацијата на природна убавина и разновидност на живописни пејсажи со луксузни, нови хотели и модерен систем на патеки и ски-лифтови, ја рангираат Бугарија меѓу најдобрите ски центри во Источна Европа.
Зимoвање и скијање во Бугарија

Поради иглолисните шуми, воздухот е чист и богат со кислород. Уникатната планинска клима, со многу сонце во текот на денот, студени ноќи и чист воздух, придонесува скијачките центри да станат идеално место за одмор и спорт. Бугарија има сè што е потребно за скијање: многу долги, различни патеки, шкафчиња за скијање опремени со модерна опрема, училишта за скијање и градинки.

Веруваме дека меѓу нашата богата зимска понуда ќе најдете аранжмани и скијачки пакети кои ќе ве интересираат, дека ќе ги искористите придобивките од удобно сместување и дека ќе патувате со нас во еден од скијачките центри во Бугарија оваа зима и враќање полни со убави впечатоци и спомени.
Сместување во Банско, Боровец и Пампорово

Нудиме многу поволно и квалитетно хотелско и апартманско сместување за презимување во ски центрите на Бугарија!