Print Friendly, PDF & Email
Ски центарот Ниже Поле се наоѓа над селото Ниже Поле на падините на планината Баба на надморска височина од 1.300 - 1.610 m. Од Битола до скијачкиот центар Ниже Поле води асфалтен пат од 15 км.
Скијачкиот центар има три ски-лифтови со вкупна должина од 2.150 метри и капацитет од 3.000 патници на час.

Обично сезоната на скијање започнува од почетокот на Декември и трае до крајот на Март.
       * Надморска височина на скијачките патеки – 1.300 – 1.610 m
       * Должината на скијачките патеки под каблите е околу 5.500 м.
       * Кафе бар (Бачило) (работно време секој ден од 08:00 – 16:00 часот)
       * Ски патеки за почетници и напредни скијачи