Print Friendly, PDF & Email

ПЕРУ – ПРЕКРАСНА ЗЕМЈА

Каде што се наоѓаат најмногу песочни дини на светот, каде ја чувствуваме мистичната енергија која ја испраќа Мачу Пикчу, шарените падини на “Планината-Виножито”, долината на Инките каде бушавите лами им се умилкуваат на посетителите, 🇵🇪 каде Кечуа Индијанците припремаат ајахуаска напитоци и пловечките острови во Пуно – таму се наоѓа неверојатната земја Перу.

 Земја со која владееле легендарните Инки пружа еден од најголемите биодиверзитети на нашата планета: чаму чаму овошјето кое доаѓа од Амазон, 🇵🇪 преку 3000 видови на компир, чича морада сокови од виолетова пченка во секоја таверна, алапака лами во сите древни градови розеви делфини во реките па дури и мумии на вонземјани од Паракас…🇵🇪 Очекувајте легенди раскажани не само на шпански туку и на јазиците кечуа и ајмар, 🇵🇪 оваа е само малку за оваа магична земија.