Словенија wellness & spa –  се едни од најстарите спа центри во овој дел од Европа. Словенија е позната по бројни извори на термална вода, кои во случајот со Терми Лашко, Олимија, Чатеж и римските термални бањи се значително искористени. Терме Словенија Лашко / Чатеж / Олимија / Порторож хотели, велнес и спа центри – Република Словенија е субалпска и крајбрежна земја на југот на Централна Европа. Се наоѓа во Централна Европа, а главен град е Љубљана. Климата е мешавина од алпска, континентална и медитеранска клима. Во северозападниот дел на земјата доминираат Алпите, а највисокиот врв е Триглав (2864 m). Неговиот подземен свет крие прекрасни подземни галерии во Европа, имено пештерата Постојна и пештерите Шкочјан, кои биле издлабени од подземните води. Словенија е членка на Европската унија и Обединетите нации. Она по што Словенија е позната се термалните извори со температура на водата која се движи од 32C до 73C. „Со природата до здравје“ е слоганот што поврзува 15 словенечки бањи. Велнес и спа центри Терме Словенија – За оние кои ја посетуваат за прв пат, Словенија се чини дека има повеќе заедничко со соседните земји Австрија и Италија отколку со поранешните југословенски републики. Пошумените планини наизменично се менуваат со ледените езера, додека планинските колиби нудат поглед на плодните обработливи полиња. Пределот на Словенија е чист, природен и еколошки зачуван. Главен град е Љубљана, универзитетски и економски центар на земјата. Бреговите на реката Љубљана, која тече низ градот, се украсени со шеталишта, кафулиња и мали продавници. Посетете ги спа центрите на Словенија. Терме Словенија нуди извонредна можност за одмор за луѓе од сите возрасти, нудејќи голем избор на природни пејсажи, знаменитости и активности на својата релативно мала територија. Поради бројните атрактивни можности за одмор, Словенија стана сè попопуларна велнес и спа дестинација во последниве години. Идејата туризмот да се фокусира на бањи вроди со плод, па во оваа земја можете да најдете огромен број понуди за бањи, бањи и велнес центри.
Спас Словенија – Развојот и афирмацијата на бањите во Словенија го овозможи богатството на недопрената природна убавина. Во словенечките бањи развиена е најсовремена понуда од областа на велнесот, како и нови програми за зачувување на здравјето и превенција од болести. Бањите во Словенија на своите посетители им нудат толку многу содржини што едноставно е незамисливо дека некој може да биде досаден во нив.
Во словенечките бањи можете да поминете пријатен семеен одмор, да направите нешто за себе, за вашето тело и душа, за да ја подобрите вашата физичка и психичка состојба.

Spa & ski Hotel Cerkno

Spa and ski Hotel Cerkno Направете чекор надвор  од вашето  секојдневие и препуштете се на магична атмосфера во пријатна средина среде церкланските планини. На само чекор од главните патишта, ќе најдете се што ви треба за подолг или пократок одмор во секоја сезона. Израдувајте се на одличната хотелска понуда, термална вода, уредени ски стази и […]