Print Friendly, PDF & Email

ФЕДЕРАЛЕН ЕКСПРЕСЕН ВЛЕЗ

Федерална програма за квалификувани работници (FSW), Класа на канадско искуство (CEC), Федерална програма за квалификувани занаети (FST) или Инженерски  ЕКСПРЕС ВЛЕЗ

Откријте дали се квалификувате за Express Entry пополнувајќи го образецот за проценка

Федералните квалификувани работници, федералните квалификувани занаети и програмите за класи на канадско искуство им даваат на избраните кандидати можност да станат постојани жители врз основа на нивните вештини и способност да се етаблираат во Канада на економски поволен начин.

Федералните програми за експресен влез користат сеопфатен систем за рангирање (ЦРС) за проценка, оценување и избор на кандидати. Атрибутите на ЦРС им укажуваат на кандидатите врз основа на:

-Англиски и / или француски вештини (двата официјални јазици на Канада)
-Образование
-Работно искуство
-Возраст
-Дали кандидатот има валидна понуда за работа и
-Прилагодливост (колку веројатно ќе се населите во Канада)

Исто така, мора да покажете дека имате доволно средства за да се издржувате себе си и вашите зависни лица откако ќе пристигнете во Канада, да обезбедите доказ за чисто полициско досие во сите земји во кои сте престојувале и јасна медицинска евиденција. Канадските служби за имиграција можат да ви помогнат да го направите процесот што е можно полесен за да бидете сигурни дека ќе го завршите вашиот профил и ќе ги зголемите вашите поени и потенцијал за успешна номинација (ИТА) под Експрес влез.

Федерална програма за квалификувани работници

Федералната програма за квалификувани работници е наменета за квалификувани, искусни кандидати кои имаат:

 

-Најмалку една година постојано платено работно искуство со полно работно време или еквивалентно скратено работно време во последните десет години во професија од канадската национална листа на класификација на професии (НОК)
-Средно образование (средно училиште). Пост-средното образование (диплома, диплома или сертификат) ви дава дополнителни поени во CRS
-Понуда за вработување (преку номинација за LMIA или PNP) не е потребна, но можете да добиете дополнителни поени за да имате валидна понуда за работа (со полно работно време и без сезонски период, најмалку една година во професии Вештина тип 0, или Нивоа А или Б ) Ако вашата апликација за PNP е успешна, може да ви биде издадена работна дозвола и поканети да аплицирате за виза за постојан престој. Имајќи важечка понуда за работа преку LMIA ви дава 200 CRS поени за NOC 00 работни места и 50 CRS поени за кои било други работни места NOC 0, A и B. Да се ​​има номинација за PNP ќе му овозможи на вашиот профил за Експрес Ентри дополнителни поени (600) со што ќе се обезбеди најдобра шанса да добиете (ITA) покана за пријавување од имиграција, бегалци и државјанство на Канада

Класа на канадско искуство

Привремени странски работници со најмалку една година работно искуство со полно работно време или скратено работно време во Канада во последните три години, во една од занимањата НОК 0, А или Б имаат право да аплицираат за постојан престој преку експрес влез Класа на канадско искуство .

-Минимални англиски или француски услови се репер за канадско ниво (CLB) 7 за NOC 0 или A и CLB 5 за NOC B.

-Федерална програма за квалификувани занаети

-Федералната програма за квалификувани занаети е погодна за кандидати со канадско или странско искуство во технички работни места и квалификувани занаети под клучни групи на NOC B (како што се готвачи, пекари, градежништво).

Барања:

Валидна понуда за работа (работа со полно работно време и најмалку една година) ИЛИ потврда за квалификација на ниво на вештина за трговско занимање Б издадено од канадски орган
Англиски или француски CLB 5 за вештини за зборување и слушање и CLB 4 за читање и пишување
Стекнале дваесет и четири месеци квалификувано канадско или странско работно искуство во квалификувани трговски занимања NOC B

Нашите канадски консултанти после направеното интервју ќе Ви укажат на сите можности за подобар резултат и успешна апликација. Побарајте не.