Земјоделски работници во Канада

Print Friendly, PDF & Email

Пилот програма за имиграција во региони за агро-храна Индустриите за земјоделство и преработка на храна претставуваат значителен дел од канадската економија. Во 2017 година, земјоделско-прехранбениот сектор имаше 110 милијарди долари домашна продажба и скоро 65 милијарди долари извоз. Целта е да порасне околу 30% до 2025 година. Привремените странски работници играат суштинска улога во земјоделскиот сектор. Според статистичките податоци на канадската индустрија, странските државјани исполнија скоро 55.000 работни места во примарниот земјоделски сектор во 2018 […]

Read More

Продолжете го вашиот престој во Канада

Print Friendly, PDF & Email

Продолжете го вашиот престој во Канада Нашите партнери во Канада  нудат услуги и помош за оние кандидати кои во моментов се во Канада и избраа да го продолжат својот привремен статус или да останат трајно. Постојат одредени федерални и покраински категории под кои може да имате право на продолжување или дури и постојан статус. Може да изберете: Продолжете го престојот: Барајте да го продолжите или промените вашиот привремен статус на работник, студент или посетител без […]

Read More

Странски работници во Канада

Print Friendly, PDF & Email

Ангажирање странски работници во Канада Квалификувани странски работници имаат право да работат во Канада за одреден временски период во рамките на програмите за покраински номинирани лица или федерална програма за привремени странски работници, ако работодавците можат да докажат дека не можат да најдат соодветни Канаѓани / постојани жители за да ги пополнат работните места. Програми за номинирани кандидати откако ќе бидат номинирани од страна на провинција или територија за постојан престој, странски работник кој е […]

Read More

Студирање и работа

Print Friendly, PDF & Email

Студирајте и работете привремено во Канада   Без оглед дали ја посетувате Канада како турист, дали работите или студирате тука за да ги проширите вашето искуство, знаење и вештини, бидете сигурни дека ќе уживате во вашиот престој во Канада. Секоја година повеќе од 20 милиони луѓе ја посетуваат Канада за да уживаат во многу можности што ги нуди земјата. Во зависност од тоа каде живеете и причината за вашата посета, ќе треба да исполните одредени […]

Read More

Здравствени работници

Print Friendly, PDF & Email

Работете и емигрирајте во Канада како здравствен работник Технолошкиот напредок ги подобрува медицината и науката ширум светот, што резултира со зголемување на бројот на луѓе кои живеат подолго. Како што расте постарата популација, побарувачката за здравствени работници исто така има тенденција да се зголемува. На постарите лица им треба повеќе грижа и, во најголем дел од времето, не можат да се грижат за себе. Негувателите играат важна улога во оваа фаза. Во Канада, давателите на […]

Read More

Фамилијарно спонзорство

Print Friendly, PDF & Email

  Канадските граѓани и постојаните жители на Канада можат да го спонзорираат брачниот другар, партнерот во обичајното право, брачниот партнер, зависното дете (вклучувајќи посвоено дете) или друг роднина со право (како родител или баба и дедо) за да станат канадски постојан жител. Кога ќе пристигнете во Канада како постојан жител, можете да живеете, да студирате и да работите тука, но мора да вложите максимални разумни напори за да ги обезбедите вашите и основните потреби на […]

Read More

Провинциски  програми за номинирани кандидати

Print Friendly, PDF & Email

Провинциски  програми за номинирани кандидати Програмите за номинирани покраини (PNP) обезбедуваат забрзан процес за квалификувани и / или искусни работници, искусни деловни лица и членови на нивните семејства кои сакаат трајно да се населат во одредена провинција Канада. Ако изберете да имигрирате во Канада како кандидат за провинција, прво мора да аплицирате во покраината каде што сакате да се населите и да го завршите нејзиниот покраински процес на номинирање. Номинираните потоа можат да аплицираат за […]

Read More

Експресен влез виза за Канада

Print Friendly, PDF & Email

ФЕДЕРАЛЕН ЕКСПРЕСЕН ВЛЕЗ Федерална програма за квалификувани работници (FSW), Класа на канадско искуство (CEC), Федерална програма за квалификувани занаети (FST) или Инженерски  ЕКСПРЕС ВЛЕЗ Откријте дали се квалификувате за Express Entry пополнувајќи го образецот за проценка Федералните квалификувани работници, федералните квалификувани занаети и програмите за класи на канадско искуство им даваат на избраните кандидати можност да станат постојани жители врз основа на нивните вештини и способност да се етаблираат во Канада на економски поволен начин. […]

Read More

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox