Print Friendly, PDF & Email

Провинциски  програми за номинирани кандидати

Програмите за номинирани покраини (PNP) обезбедуваат забрзан процес за квалификувани и / или искусни работници, искусни деловни лица и членови на нивните семејства кои сакаат трајно да се населат во одредена провинција Канада. Ако изберете да имигрирате во Канада како кандидат за провинција, прво мора да аплицирате во покраината каде што сакате да се населите и да го завршите нејзиниот покраински процес на номинирање. Номинираните потоа можат да аплицираат за постојан престој преку имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC). Добивањето постојан престој преку PNP може да биде полесно и побрзо отколку преку многу федерални потоци за имиграција. Секоја провинција избира кандидати врз основа на нивните јазични вештини, образование и работно искуство, во согласност со економските и работничките потреби на покраината.
Програми за специјализирана деловна имиграција во Британска Колумбија (п.н.е.)

БЦ ПНП обезбедува забрзан процес за квалификувани и / или искусни работници, искусни деловни лица и членови на нивните семејства кои сакаат трајно да се населат во провинцијата Б.Ц. Тоа им овозможува на номинираните лица да аплицираат за статус на постојан жител преку Државјанство и имиграција во Канада во рамките на Програмата за имиграција на претприемач – што може да биде побрзо отколку да аплицирате преку многу федерални програми за имиграција.

Ако изберете да имигрирате во Британска Колумбија како кандидат за провинција, условите што мора да ги исполните и формуларите за апликација што ги користите варираат во зависност од која компонента на BC PNP поднесувате: Стратешки занимања или деловни имигранти.
Стратешки занимања

Експрес влез Вешти работници

Менаџери, професионалци, технолози и техничари, квалификувани занаети
Експрес влез меѓународни дипломирани студенти

Неодамна дипломирани студенти на признати канадски пост-средни институции
Експрес влез меѓународен пилот проект за пост-дипломци

Неодамнешни магистри и дипломирани студенти на докторски студии во природни, применети и здравствени науки
Експрес влез назначени здравствени професионалци

Регистрирани медицински сестри, акушерки, регистрирани психијатриски медицински сестри и лекари
Ниво на влез и полу-вештини

Некои провинции, како што се Британска Колумбија и Алберта, нудат номинација за работници под категорија полуквалификувани. Овие можности вклучуваат возачи на товарни возила, придружници за храна, придружници за услуги за гости, службеници за пред биро на хотели, итн. Барањата и подобноста за секое занимање може да варираат.

Ако веќе имате понуда за работа од работодавач во вашата посакувана покраина, Кандо канадските служби за имиграција можат да дејствуваат како претставник за имиграција за да ја процесираат вашата апликација за номинација и постојан престој преку врска со вашиот иден работодавец за да обезбедат усогласеност со барањата на програмата.

Контактирајте не за да дознаете која покраина најдобро одговара на вашите потреби и одговара на вашите квалификации за номинација.
Алберта PNP (AINP)

Квалификуван работник
Полуквалификуван работник
Меѓународен дипломиран
Семејство
Земјоделец
Стратешко регрутирање

Нова Шкотска ПНП

Квалификуван работник
Меѓународен дипломиран
Семејство
Заедница

Британска Колумбија PNP

Квалификуван работник
Полуквалификуван работник
Претприемач
Меѓународен дипломиран

Онтарио ПНП

Квалификуван работник
Инвеститор
Меѓународен студент

Манитоба PNP

Квалификуван работник
Редовен меѓународен студент
Меѓународна стратешка иницијатива за студенти
Семејство
Земјоделец
Стратешко регрутирање
Заедница

Остров принц Едвард PNP

Квалификуван работник
Критички работник
Меѓународен дипломиран
Семејни врски
Дозвола за работа

Саскачеван PNP (SINP)

Квалификуван работник
Полуквалификуван работник
Меѓународен студент
Семејство
Земјоделец
Професионални

Fуфаундленд и Лабрадор PNP

Квалификуван работник
Меѓународен дипломиран
Семејство

Brу Бранзвик PNP

Квалификуван работник

Северозападни територии PNP (NTNP)

Квалификуван работник
Полуквалификуван работник

Јукон PNP (YNP)

Квалификуван работник
Полуквалификуван работник