Print Friendly, PDF & Email

Канада е исклучително убава земја со висок квалитет на живот, достапно и достапно здравство и добри услови за работа. Покрај ова, Канада ги прифаќа различностите и мултикултуризмот и има релативно „пријателска“ политика за имиграција. Значи, ако планирате да живеете, студирате, работите или патувате во Канада, МОЖЕТЕ!

Сепак, постојат некои вообичаени грешки на кои би можеле да станете жртва кога се подготвувате да имигрирате во Канада. И Cando Canadian Immigration Services наиде на неколку случаи каде што апликациите за имиграција на кандидатите едноставно не го намалуваат или се соочуваат со отфрлање поради основни грешки.

За да ви помогнеме да ги избегнете овие грешки, составивме листа на најчести грешки што луѓето ги прават кога имигрираат во Канада.

1. Верување дека Канада прифаќа секого како постојан жител
Истражувајте ги вештините, искуството и квалификациите што Канада ги сака кај своите имигранти. Глобалните медиуми ја прикажуваат Канада како рај за секој човек кој сака да мигрира. Во реалноста, иако Канада прима многу имигранти секоја година (со една петтина од населението на Канада е родено во странство), имигрантите што ги признава се стратешки избрани. Канада сака квалификувани имигранти кои ги задоволуваат федералните и провинциските потреби, ги пополнуваат недостигот или кои ја зајакнуваат економијата на земјата.

Приоритетите за имиграција редовно се менуваат како што флуктуираат понудата и побарувачката. Но, тоа не значи дека успехот е надвор од ваша контрола. Има многу што можете да направите за да ги подобрите вашите шанси да бидете прифатени како постојан жител на Канада. На пример, многу програми им даваат приоритет на младите, образовани имигранти со релевантно квалификувано работно искуство, силни француски и, или англиски јазик, и доволно пари за да се издржуваат себеси и нивните зависни лица по пристигнувањето во Канада.

Конечно, вреди да се земе предвид дека привременото живеење во Канада може да им користи на вашите изгледи за имиграција. За претприемачите, клучно е да сте го посетиле градот во кој имате намера да отворите бизнис, на пример. Во меѓувреме, на странските државјани кои поседуваат валидни дозволи како што се привремена работна дозвола за квалификувана работа, дозвола за студирање или отворена работна дозвола од Меѓународното искуство на Канада може да им биде полесно да имигрираат во Канада отколку на оние кои аплицираат надвор од Канада.

2. Не планирање на вашиот имиграциски пат
Планирањето на вашата имиграциска патека што е можно понапред ве подготвува за успех. Општо земено, најдобро е да го планирате вашиот пат за имиграција што е можно порано. Имигрантите кои планираат рано имаат поголеми изгледи за успех и имаат тенденција подобро да се прилагодат на животот по пристигнувањето во Канада.

Ако планирате правилно, ќе знаете каде сакате да живеете, како изгледаат климата, економијата и можностите за вработување во таа област. Раното истражување и планирање ви дава време да ја посетите Канада и регионите во кои можеби сакате да живеете пред да аплицирате за имигрирање. Ова може да ви помогне да изберете локација што ви се допаѓа и каде ви е полесно да напредувате во кариерата, да изградите лична мрежа и генерално да се прилагодите на животот во Канада што е можно побрзо. Имајте на ум; ова може да потрае месеци или дури години.

Дополнително, планирањето на вашата патека за имиграција долго однапред гарантира дека времето е на ваша страна. Во овој случај, поверојатно е дека ќе ги имате потребните информации, заштедени пари и документи потребни за да добиете постојан престој во Канада.

3. Не ставајќи приоритет на вашите јазични вештини
Треба да научите добро да зборувате, читате, слушате и пишувате на англиски, француски или на двата јазика. Многу имигранти ја потценуваат важноста да се има силни јазични вештини на едниот или двата официјални јазици на Канада. Додека Канада ги поздравува имигрантите и ја прифаќа различноста, слабите јазични вештини ќе ве задржат на работа и во вашиот личен живот.

Професионално, силните јазични вештини ќе ви помогнат да оставите силен впечаток кога аплицирате за работа. Оттука, зборувањето, читањето, пишувањето и добро слушањето на англиски или француски (или и двете) може полесно да го импресионирате вашиот шеф и да напредувате во кариерата. Спротивно на тоа, ако немате силни јазични вештини, вашите можности за работа се ограничени.

Лично, ако не можете добро да зборувате или слушате англиски или француски, ќе ви биде потешко да се дружите и да запознавате луѓе. И вашиот секојдневен живот ќе биде потежок. Да се ​​​​добие автобус, да гледате филм, да присуствувате на фитнес час и да одите во самопослуга се попредизвикувачки ако немате силни англиски или француски вештини.

Конечно, знаењата на францускиот јазик се сметаат за вредни од IRCC. Силното познавање на францускиот јазик отвора повеќе патеки за имиграција и ви добива повеќе поени за Експресен влез во Канада. Ако зборувате малку француски, може да биде вредно да работите за да ги подобрите вашите вештини за француски јазик за да имигрирате во Канада.

4. Под претпоставка дека процесот на имиграција е едноставен и јасен
Одвојте време за да разберете колку е сложен процесот на имиграција пред да аплицирате.

Многу надежни имигранти претпоставуваат дека аплицирањето за имигрирање во Канада е едноставно и едноставно. Ова не е често случај.

На пример, водичите и листите за проверка на апликацијата треба внимателно да се прочитаат заедно со сите страници поврзани со таа апликација на веб-локацијата на IRCC. Постојат стотици страници на веб-страницата на IRCC кои содржат детали за аплицирање за односи со јавноста, а многу од овие страници содржат фрагменти од потребните информации. Честопати, треба да кликнете на повеќе страници, од кои некои не се очигледни, за да ги соберете информациите што ви се потребни за да испратите целосен профил.

Дополнително, често има документи или писма кои не се наведени на списокот за проверка на документи што можете да ги прикачите на вашата апликација за да помогне да се обработи брзо и лесно. Само преку искуство можете да дознаете како малите промени во вашата апликација можат да направат процесот да се одвива понепречено.

Конечно, дури и мали грешки на вашата апликација може да предизвикаат таа да биде одбиена или откажана поради тоа што е нецелосна. Ова може да предизвика значителни одложувања во обработката на вашата апликација и може да ги отежни идните апликации.

Побарајте стручна помош ако не сте сигурни што да правите.

5. Избор на консултант за имиграција врз основа на цената
Погрижете се да ангажирате консултант за имиграција врз основа на нивното искуство, а не на нивната цена. Изборот на консултант за имиграција ќе биде една од најважните одлуки што ќе ги донесете. Важно е да се запамети дека најевтиниот консултант обично не е најискусниот или најсигурниот. Гледаме многу евтини консултанти кои се занимаваат со масовна обработка без да го земат предвид времето потребно за да обезбедат приспособени совети и детално внимание на нивните клиенти. Уште полошо, понекогаш гледаме измамници кои се претставуваат како консултанти за имиграција и крадат пари од надежните имигранти.

При изборот на вашиот консултант за имиграција, прво треба да проверите дали тие се наведени како регистриран агент за миграција. Откако ќе го потврдите ова, треба внимателно да обрнете внимание на прегледите на Google, присуството на социјалните мрежи и веб-страницата на компанијата. Уште подобро, разговарајте со консултантот за да добиете чувство дали е некој со кој би сакале да работите во текот на овој долг и застрашувачки процес.

За да ги избегнете овие и други грешки, контактирајте со експертите во Aries Visa Center. Ние сме тим од високо искусни професионалци за имиграција со сета експертиза што ви е потребна во текот на процесот на имиграција. Можете да го потврдите статусот на нашиот претседател и извршен директор Џејми Доула како регистриран консултант за миграција овде; неговиот регистарски број е R507233.

Ние им служиме на клиентите низ Келоун, Камлупс, Салмон Арм, Лејк Кантри, Вернон, Пентиктон, Мерит, Принц Џорџ, Ванкувер, Бурнаби, Ричмонд, Викторија, Торонто, Винипег, Едмонтон, Калгари, Реџина, Саскатун, Отава, Мисисага, Квебек, Монтреал , Шарлоттаун, Фредериктон, Халифакс, Сент Џон и околните области.

Ние исто така служиме низ Бразил, Чиле, Мексико, Хонг Конг, Дубаи, Филипини, Индија, ОАЕ, Јамајка, Гватемала, Колумбија, Виетнам, Нигерија, Франција, Иран, Кореја и САД.

Ако имате какви било прашања во врска со канадската имиграција, би сакале да чуеме од вас. Ве молиме контактирајте не ariesvizacentar@gmail.com