ТУРИСТИЧКА ВИЗА ЗА ЈУЖНА КОРЕА

Јужна Кореа е дестинација која е се повеќе посетена, како заради оригиналната кујна, така и заради уникатната култура. Оваа дестинација мами со својата урбана и модерна средина, но и со својата традиција. Позната е по волшебните вкусови кои се направени таму, како и по егзотичната мода која е карактеристична за Јужна Кореа. Нејзината магична култура […]

Повеќе

Потребни документи за мексиканска туристичка виза

Документи за мексиканска туристичка виза Од апликантот: – пасош -формулар (се пополнува во агенција) -печат од влезот во Србија – слика (4.5 цм х 3.5 цм) без наочари на бела позадина и лицето да зема 80% од сликата – Писмо од работодавецот за редовен работен однос и М1М2 (лицето мора да има работено минимум 1 […]

Повеќе

Земји за кои не е потрeбна виза за Нов Зеланд

Земји и територии за кои не е потребна виза за Нов Зеланд Имателите на пасоши на некои земји и територии не мора да аплицираат за виза пред да патуваат во Нов Зеланд, но мора да поседуваат NZeTA (Новозеландско електронска виза). Посета на Нов Зеланд Ако планирате да го посетите Нов Зеланд на краток период, мора […]

Повеќе

Потребни документи за туристичка виза за Нов Зеланд

Документи за туристичка виза за Нов Зеланд Од гаранторот – статутарна декларација – банковен биланс, потврда за примања – фотокопија од новозеландски пасош и државјанство – покана за закажан настан доколку има -извод од матична книга на родените за блиско крвно сродство Од поднесителот: – формулар (се добива во агенција) -пасош – потврда од работа […]

Повеќе

Потребни документи за ирска туристичка виза

Потребни документи за ирска туристичка виза Од гаранторот -гарантно писмо -банковен биланс -фотокопија од ирско државјанство -изводи од матична книга на родените ако сте во блиско крвно сродство -покана за закажан настан Од поднесителот – пополнети формулари – изјава за патување (во агенција) – 2 фотографии – пасош+фотокопија од пасош – потврда за редовен работен […]

Повеќе

Потребни документи за туристичка виза за Австралија

За добивање на туристичка (посетител) виза за Австралија е потребно да се исполнуваат одредени услови. Најважно е да се покаже дека апликантото за виза има чесни намери да ја посети Австралија како посетител од најразлични причини и ја напушти Австралија пред истекот на визата. За таа, а во консутација со нашите агенти со долгогодишно искуство […]

Повеќе

Потребни Документи за Туристичка Виза за Соединетите Американски Држави

Визи за Соединетите Американски Држави Услуги за неимигрантска виза – само со закажување на интервју. Интервјуата се реализираат во претпладневните часови секој понеделник, среда и петок. Македонските државјани треба да имаат неимигрантска виза за да влезат во Соединетите Американски Држави. За да се квалификувате за неимигрантска виза вие треба да му докажете на конзулот дека […]

Повеќе

Потребни документи за туристичка виза за Канада

Туристичка визa за Канада Канада ги дефинира посетителите како луѓе кои сакаат да влезат во Канада со привремена причина, како туристи, привремени странски работници и интернационални студенти. Сите посетители на канада мора да аплицираат и да добијат туристичка виза од Имиграција Канада, освен ако тие не се граѓани на земјите кои се ослободени од виза. […]

Повеќе