Копаоник

Копаоник — еден од поголемите планински венци во Србија. Сместен е во централниот дел на земјата со мал дел во Северно Косово. Највисока точка е Панчиќев Врв (2.017 м). Ова е најважното скијачки центар во Србија, со вкупно 25 жичници со сместивост од 32.000 скијачи на час. Во 1981 г. е отворен и националниот парк, кој [...]

Златибор

Апартмани Алекс 2 -ПолихроноНа првиот крак на полуостровот Халкидики, Касандра, 98км југоисточно од Солун, се наоѓа туристичката дестинација Полихроно, сместена во кристално чистиот залив Торонеос. Полихроно е опкружено со бујна медитеранска вегетација. Го краси долга песочна плитка плажа, што е особено погодно за деца.На местото на денешно Полихроно, во 7 век п.н.е. постоела населбата Неаполи [...]

Стара планина

Стара Планина • зимoвање со стил Раскошната убавина на Стара Планина освојува и плени, не само во зима, туку и во текот на целата година. Тоа е идеално место за љубителите на недопрената природа, кои сакаат да го откријат огромното богатство на оваа планинска убавина на истокот на Србија. Стара Планина спаѓа во групата на [...]