Print Friendly, PDF & Email

Студирајте и работете привремено во Канада

 

Без оглед дали ја посетувате Канада како турист, дали работите или студирате тука за да ги проширите вашето искуство, знаење и вештини, бидете сигурни дека ќе уживате во вашиот престој во Канада.

Секоја година повеќе од 20 милиони луѓе ја посетуваат Канада за да уживаат во многу можности што ги нуди земјата. Во зависност од тоа каде живеете и причината за вашата посета, ќе треба да исполните одредени услови за влез. Во некои случаи, ако планирате да останете во Канада на одредено време, ќе ви треба дозвола за посетител, студент или работник. Можеме да ви помогнеме да ја дефинирате најдобрата опција за вас и вашето семејство според вашите планови и квалификации, помагајќи при апликацијата и подготовката за пристигнување во Канада. Ако веќе сте во Канада и треба да го продолжите престојот, контактирајте не за да знаете дали можете да ги продолжите вашите евиденции за посетители и дозволата за работа / студии. Виза за привремен престој (виза за посетител) Канадските граѓани и постојаните жители на Канада имаат право слободно да влезат во Канада. На други посетители, вклучително и туристи, студенти и работници, можеби ќе им треба привремена виза за престој (TRV) од имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) за да влезат во Канада. Не ви е потребна Виза за привремен престој за да ја посетите Канада ако сте од земја без визи. На странските државјани од земјите без визи и од некои квалификувани земји потребни за виза им треба електронско одобрение за патување (еТА) за да патуваат во Канада по воздушен пат. Граѓаните од сите други земји мора да аплицираат за виза за привремен престој пред да влезат во Канада. Освен ако не доаѓате од земја ослободена од визи или ако планирате да останете во Канада како посетител подолго од 6 месеци, ќе ви треба виза за посетител. Обично, визите за посетители важат 6 месеци истовремено. За да дознаете дали квалификувате да го пополните нашиот формулар за проценка на имиграцијата

Дозвола за студија

Повеќе од 400.000 студенти доаѓаат да студираат во Канада секоја година. Во 2019 година, Канада регистрираше 642.000 странски студенти, што е раст од 13 проценти во споредба со претходната година. Канада сега е на трето место по светска дестинација за странски студенти. Странските студенти се секогаш добредојдени во Канада. Тие додаваат богата култура на нашите училници и општество. Како меѓународен студент, ако вашите студии траат помалку од шест месеци, тогаш не е потребна дозвола за студии. Секоја студиска програма што трае повеќе од шест месеци бара дозвола за студирање, покрај виза за привремен престој, ако не сте од земја без визи или еТА ако сте од земја без визи и ќе влезете во Канада по воздушен пат. За да дознаете дали квалификувате да го пополните нашиот формулар за проценка на имиграцијата Дозвола за работа Привремените работници можат да влезат во Канада на одредено време за да ги пополнат критичните вештини и недостатоците на работна сила. Овие работници обично имаат дозвола за привремена работа пред да ја напуштат својата матична земја или можат да аплицираат од Канада ако имаат важечки статус тука. Постојат многу начини да се квалификувате за работна дозвола.

Во некои ситуации, канадскиот работодавач мора да покаже дека не бил во можност да пронајде канадски државјани или канадски постојани жители за да го пополни местото.

За да дознаете дали квалификувате да го пополните нашиот формулар за проценка на имиграцијата