Print Friendly, PDF & Email

Типови на имиграција за Канада
Студирање, посета или работа во Канада

Без разлика дали ја посетувате Канада како турист, работите или студирате за да ги проширите вашето искуство, знаење и вештини, бидете сигурни дека ќе уживате во вашиот престој во Канада.

Секоја година повеќе од 20 милиони луѓе ја посетуваат Канада за да уживаат во многу можности што ги нуди таа земја. Во зависност од тоа каде живеете и причината за вашата посета, ќе треба да исполните одредени услови за влез. Во некои случаи, ако планирате да останете во Канада на одредено време, ќе ви треба дозвола за посетител, студент или работник. Ние можеме да ви помогнеме да ја дефинирате најдобрата опција за вас и вашето семејство според вашите планови и квалификации, помагајќи при апликацијата и подготовката за пристигнување во Канада. Ако веќе сте во Канада и треба да го продолжите престојот, контактирајте не за да знаете дали можете да ја продолжите визата за посетител и дозволата за работа / студирање.

Студирање  во Канада

Дозвола за студирање

Повеќе од 130.000 студенти доаѓаат да студираат во Канада секоја година, а уште повеќе доаѓаат во Канада за да научат англиски или француски јазик. Странските студенти се секогаш добредојдени и додаваат богата култура на нашите училници и кампуси. Како студент, ако студиите ќе траат помалку од шест месеци во Канада, тогаш не е потребна дозвола за студии. За какви било студии над шест месеци потребна е дозвола за студирање, покрај виза за привремен престој, доколку не сте од земја без визи. САД и Канада се домаќини на најдобрите универзитети и колеџи во светот и биле привлечна локација за меѓународните студенти за понатамошно образование.

Ариес и нашите канадски партнери  ќе ви обезбедат соодветна дозвола пред да започнете со студиите во Канада.

За да дознаете дали се квалификувате, пополнете го образецот за пред-проценка за проценка на имиграцијата

Формулар  за посета на Канада (привремена виза)

Канадските граѓани и постојаните жители на Канада имаат право слободно да влезат во Канада. На други посетители во Канада, вклучително и туристи, студенти и работници, можеби ќе им треба привремена виза за престој (TRV) од имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) за да влезат во Канада. Не ви е потребна Виза за привремен престој за да ја посетите Канада ако сте од земја без визи. Граѓаните од сите други земји мора да аплицираат за виза за привремен престој пред да влезат во Канада.

Освен ако не доаѓате од земја без визи или ако планирате да останете во Канада како посетител подолго од 6 месеци, ќе ви треба дозвола за посетител. Обично, дозволите за посетители важат 6 месеци истовремено.

Службите за имиграција  ќе ви помогнат при аплицирање за виза за повеќекратни влезови во соодветниот конзулат или амбасада.

За да дознаете дали се квалификувате, пополнете го образецот за пред-проценка за проценка на имиграцијата

Работа во Канада (Дозвола за работа)

 

Привремените работници влегуваат во Канада на одредено време за да пополнат  недостаток на вештини. Овие работници обично добиваат дозвола за привремена работа пред да ја напуштат својата матична земја. Постојат многу начини да се квалификувате за работна дозвола. Во некои ситуации, канадскиот работодавач мора да покаже дека не бил во можност да пронајде канадски државјани или канадски постојани жители за да го пополни местото. TFWP направи значителни измени во нивната програма што го олеснува влезот на работниците во Канада. Проценка на влијанието на пазарот на трудот LMIA е детален процес кој бара огромно познавање на барањата на програмата за да се обезбеди детална апликација да биде поднесена за разгледување. Доколку се добие позитивно мислење, тоа може да се искористи за дополнителни поени во вашиот профил „Експресен влез“ за постојан престој во Канада.

За да дознаете дали се квалификувате, пополнете го образецот за пред-проценка за проценка на имиграцијата

Пријавете се за постојан престој

Може да се квалификувате да аплицирате за постојан престој на Канада од надвор од Канада преку:

Програми за бизнис имиграција
Федерален експрес влез
Програмски програми за номинирани кандидати
Спонзорство на член на семејство
Имиграциски пилот програми за негувателки

За да дознаете дали се квалификувате, пополнете го образецот за пред-проценка за проценка на имиграцијата