Print Friendly, PDF & Email
Земји и територии за кои не е потребна виза за Нов Зеланд
Имателите на пасоши на некои земји и територии не мора да аплицираат за виза пред да патуваат во Нов Зеланд, но мора да поседуваат NZeTA (Новозеландско електронска виза).
Посета на Нов Зеланд
Ако планирате да го посетите Нов Зеланд на краток период, мора да побарате NZeTA пред да патувате ако:
– патуваат со пасош од земја на списокот на земји и територии за укинување на визите, и
-сте во посета до 3 месеци – или, ако сте британски државјанин, до 6 месеци.
Информации за NZeTA
Доаѓање во Нов Зеланд за медицинска помош
Ако сте од земја или територија со укинување на визата и доаѓате во Нов Зеланд на медицинска консултација или лекување, мора да аплицирате за виза.
Доколку поседувате пасош од некоја од наведените земји, вклучувајки ја и Република Бугарија, ќе треба да платите 26НЗД (15 Eur) за апликацијата и 2000 денари за нашата услуга.
Повеќе на 047 224155 047 224156 072 228155