fbpx

Терми и скијалишта Церкно – Словенија

Церкно Регион со непроценливо културно наследство, каде алпскиот свет се среќава со Медитеранот. Со своите заоблени ридови и зелени долини, регионот Церно е одлична дестинација за пешачење и велосипедизам. Во зима можете да се забавувате на снегот на најмодерната скијачка патека во Словенија. Церкно се наоѓа на раседот Идрија, извор на термална вода за единствената словенечка бања на Јулијанските Алпи. Тој е дом на најстариот  на светот и единствена партизанска болница. Спа и ски-центар Хотел […]

Повеќе

ЛЕФКАДА

ЗОШТО ЛЕФКАДА ТРЕБА ДА БИДЕ ВАШАТА СЛЕДНА ДЕСТИНАЦИЈА? Лефкада е грчки остров кој излегува на Јонско Море. Опкружена со природни бисери и убавини, Лефкада многумина остава без зборови дури и по неколку нејзини посети. Сметајќи се за еден од најубавите и највозбудливите острови во Грција, Лефкада нуди неверојатни искуства и доживувања кои ќе ги паметите до крајот на животот. Островот е одличен избор за сите оние кои бараат дестинација која ќе им овозможи и возбудливи […]

Повеќе

Хотели Грција online

Повеќе

Пампорово-снежниот рај на Родопите

СКИ ЗОНА ДВЕ ВО ЕДНО * ПАМПОРОВО И МЕЧИ ЧАЛ Во 2016 година, за прв пат во Бугарија, две соседни скијачки области Пампорово и Мечи Чал започнаа да работат во тандем со единечен билет и транспортен систем, претворајќи ги одморалиштата во еден од најатрактивните комплекси за зимски спортови и забава. Проектот има за цел да создаде најголем атрактивен спортски центар на Балканот, зајакнување на конкурентноста, активно користење на достапните природни ресурси и овозможување на Бугарија […]

Повеќе